Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
iampinki ESPERO, cabrio juz n ... bydgoszcz | 2007-10-07 14:23:57 mi niestety skończyły się pomysły
w bagażniku wylał mi się olej...miałem ten szary standardowy dywanik oraz drugi dodatkwy taki jak materiałowe dywaniki. wsiąknął on w siebie sporo tego oleju, teraz ani szorowanie szczotką ani płukanie wodą pod ciśnieniem niestety nic nie daje... jest szansa jakoś go odtłuścić czy od razu przeznaczyć go na straty? dzięki |
iampinki ESPERO, cabrio juz n ... bydgoszcz | 2007-10-07 14:30:44 rozumiem że w żadnych sklepach nie ma co tego cuda szukać?
dzięki |
iampinki ESPERO, cabrio juz n ... bydgoszcz | 2007-10-07 14:40:27
to tylko dywanik, za duzo nie chcialbym Cie fatygowac sproboje jeszcze na myjce recznej wyszorowac goraca woda z piana, silnik dobrze wyszorowalo moze na tym tez sie sprawdzi |
kylos Klubowy Weteran Audi A4/Opel Corsa C ... Katowice/Piekary Śląskie | 2007-10-08 02:50:56 Napisalbys jaki ten olej bylo by latwiej ale po kolei
Ad.1 Jak byles z kobita w syfmarkecie i wiozles olej na obiad to bierzesz gazete przykladasz do dywanika i prasujesz srednio rozgrzanym zelazkiem (gazeta makulaturowa jakas Wyborcza, czy inne badziewie, bron boshe kolorowa) olej wsiaknie w gazete i po problemie. Ad.2 Jesli jednak jak przypuszczam taki olej jak autko papa to sproboj rozpuszczalnikiem nitro, ale sproboj na malym kawalku zeby nie zepsuc, z materialu z plastikiem mi zeszlo ale nie wiem jak zareaguje twoj dywanik. Mozesz jeszcze drastycznie potraktowac dywanik Domestosem (zielonym), puszcza plamy z oleju silnikowego do zera niestety wraz z kolorem przekonalem sie na ciuchach roboczych |
kylos Klubowy Weteran Audi A4/Opel Corsa C ... Katowice/Piekary Śląskie | 2007-10-08 12:15:52
Olej tez sprawdzone empirycznie metoda prob i bledow |
krzychu_ch Klubowy Weteran Octavia Sosnowiec | 2007-10-08 13:38:44
Dobrze wiedzieć |
kisztan Klubowy Weteran Ford Focus i jeszcze ... Łańcut | 2007-10-09 07:33:29
|