Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
surec Sympatyk FEFK Gdańsk | 2007-08-28 13:21:12 pomoże Ci wyszukiwarka. |
gumbas5 Sympatyk FEFK German Style Katowice | 2007-08-28 14:12:53 zgadzam sie z Surecem
miałem problem i ze spryskiwaczem i z dmuchawą i dzięki wyszukiwarce w 5 minut znalazłem receptę na moje problemy dla świętego spokoju: - dmuchawa - najprawdopodobniej masz zimny lut w skrzynce bezpieczników, najlepiej sprawdzić to "mostkując" bezpiecznik dmuchawy i spryskiwacza (są obok siebie) - gorzej jeśli na "ścieżce" spryskiwacza też masz zimyn lut (dlatego może nie działać spryskiwacz), ale jeśli po zmostkowaniu dmuchawa zadziała to znaczy to, że pompka spryskiwacza dostaje napięcie, więc: - spryskiwacz - sprawdź pompkę - najlepiej ją wypiąć i podać bezpośrednio napięcie, jeśli nie zadziała, to na pierwszym lepszym szrocie kupisz sprawną za 20-30 zł, jeśli zadziała to znaczy że kabel między skrzynką a pompką jest gdzieś walnięty jeśli po zmostkowaniu nie będzie działać ani dmuchawa ani spryskiwacz to bardzo możliwe że tylko wizyta u elektryka Cię uratuje (chyba że umiesz dość precyzyjnie lutować i masz do tego cierpliwość), ale jest też opcja, że jednocześnie padła Ci pompka i sama dmuchawa, a w skrzynce wszystko jest ok, wtedy musisz pojeździć po szrotach sorry, że sie tak rozpisałem, powodzenia |
RavenMOH Ford Mondeo ST200 Bydgoszcz | 2007-08-28 14:40:09
Ze wszystkim sie z Toba zgadzam, tak powinno byc jak piszesz ale spojrz na to rowniez z tej strony z ktorej ja pisalem, tu nie chodzi o lenistwo chociaz niektorzy to juz przeginaja bo rzeczywiscie widac ze w ogole nie szukali ale np ja szukam i to dluugo zanim odpuszcze. Chodzi o to ze system wyszukiwania nie jest zbyt "dokladny". Wpisujac "piszczace hamulce" spodziewalbym sie np hamulec piszczy albo piszcza hamulce i juz mamy zawęzone pole poszukiwan. A tutaj jest tak ze kazdy tytul ktory posiada zmienną jak %hamulec% lub %piszczace% odrazu wyskakuje i mamy potem piszczace drzwi , slabe hamulce, hamulce nie dzialaja itd itp. Ale z tym co pisales sie obsulutnie zgadzam , tez nie lubie jak ludzie wogole sobie trudu nie zadaja szukaniem tylko odrazu nowy watek zakladaja. Pozdrawiam |
Berry RS2000 gdzieś :P | 2007-08-28 14:54:26 faktycznie 'surec' masz racje ja wpisywałem zawsze na stronie glownej, tej nigdy nie zauważyłem, kur... taki haśpiel niezauważalny na dole i tylko na głównej stronie forum, to się nie dziwie że pewnie większość o tym nawet nie wie
Fakt faktem ja również jestem za szukaniem... Gumbas-ku thx za przyjazną pomoc masz u mnie "4 pack" może wkońcu doprowadze autko do porząku i pojawie sie kiedyś na zlocie z odmienionym RS-em [ wiadomość edytowana przez: Berry dnia 2007-08-28 14:56:34 ] |
Berry RS2000 gdzieś :P | 2007-09-10 19:52:52 ABS zrobiony....
Biore się za skrzynkę, moge powyciągać wszystkie bezpieczniki, nic się tam nie zrestartuje,wyłączy itp.? |
Berry RS2000 gdzieś :P | 2007-09-29 10:40:57 pompka od spryskiwaczy wypieta,musze ja sprawdzić teraz pod napięciem, ale jakim i do czego ją podłączyć?
Edit: pompke podpialem do kieronkowskazu(to samo wejscie), nie działa, jednak nie wiem czy faktycznie ten spsób srawdzenia pompki jest dobry? Może miernikiem jakos da się to sprawdzić? Co do dmuchawy: Czytałem na forum aby najpierw spróbowac połączyć kabelkami bezpieczniki, czy ma to wygladać w ten sposób jak na zdjęciu? czerwone paski to kabelki skrzynka [ wiadomość edytowana przez: Berry dnia 2007-09-29 12:08:16 ] |
gumbas5 Sympatyk FEFK German Style Katowice | 2007-09-30 09:43:36 nie, daj tylko jeden kabelek u góry - jeśli dmuchawa jest dobra, powinna zadziałać |
Pat_kdb Fiaty 126p i Fiat 126 Bytom | 2007-09-30 18:03:22 a jak cos mam z mkvii nadmuch (mieszalo z wentylatorexem) tanio do opchniecia |