Problem z przełącznikiem do świateł - włączaja się "długie"

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.

Mam od jakiegoś czasu problem z przełącznikiem do świateł, a konkretnie jak włączam kierunkowskazy to przy okazji załaczają mi się tzw. światła "długie". Już mnie to zaczyna dość porządnie denerwować, bo za każdym takim manewrem musze spoglądac czy kontrolka 'długich' świeci czy nie... Jest na to jakaś rada... tylko prosze ni piszcie że trzeba wymienić cały ten wielofunkcyjny wyłącznik i że kosztuje około 400 zł, bo się załamię...

Pozdrawiam

wymienić
kosztuje od kilkudziesięciu za fartowny uzywany do 300 za nowy
albo możesz tak jak ja założyć przełączniczek na długie.
rozcinasz kabelek od długich i tam dajesz "pstryczek".
ciężko tak migać komuś, ale koszt 3zł a nie 300 więc nie można za dużo wymagać

wyciag bezpiecznik od dlugich .

to jest pomysł !!
przeniose dzis mój "pstryczek" do skrzynki bezpieczników

Albo rozpędź się i rozjedź kota - efekt ten sam i nie mruga już.

Witam
Moze sie dołącze bo mam ten sam problem.
Które kabelki w przełączniku sa od długich świateł? Pomysł z osobnym w łączaniem długich swiateł nie jest głupi

ja także mam taki sam problem , moze ktos poda jaki to bezpiecznik albo jak to zrobic ?

jak rozbiore to podam, ale to nie wczesniej jak jutro wieczorem.....

Można to naprawić,trzeba rozebrać przełącznik i podgiąć taki metalowy pręcik w odpowiednia strone(sorry ale nie pamiętam w którą strone)

ja tez mialem taki problem ale tylko ja wrzucalem prawy kierunek ale od jakiegos czasu juz nie blyskam dlugimi przy skrecie w prawo

ktoś wpadł na pomysł jak to naprawić ?

jak ktoś potrzebuje to mam takie przełączniki w 100% sprawne po 100zł (wysyłka gratis)

Cytat:
2006-06-13 14:02:37, didoxxl pisze:
ktoś wpadł na pomysł jak to naprawić ?

chyba tak

swiatla dlugie
caly zespolony
kierunkowskazy

wystarczy poszukac

oo thx ;]

Cytat:
2006-06-13 14:19:15, didoxxl pisze:
oo thx ;]

zaprzyjaznij sie z wyszukiwarka

ale to nie mnie tylko sie tyczy ja czekalem na odpowiedzi na ten post

Panowie wstyd. Siedzicie na stronie klubowej i nie wiecie co tam jest. Proszę szybko wskakujcie w porady w temat "Wymiana przełącznika zespolonego świateł dugich". Robota szybka prosta i efektywna. Sam skorzystałem i wszystko gra

W dziale Porady jest fotorelacja z naprawy przełącznika zespolonego (długie)...

muszę się z nią nie zgodzić, niedawno rozbierałem przełącznik i te kondoniki o których mowa nie są w miejscu jak na foto w dziale Porady...
są 2 szt w miejscu jak na foto patrz linki-->

Pozdrawiam

rozbierałem, zrobiłem też jak w poradach i w dalszym ciągu migawka się wiesza, co dokładnie w zespolonym odpowiada za migawkę?

rozbierałem juz kilka razy ten zespolony wszystko jest ok poza tym, że wiesza się migawka!!! które lementy odpowiadają za sprawne jej działanie? co moge jeszcze tam pokombinować? czy raczej trzeba kupić nowy? ale cała reszta działa bez zarzutu...