Wsteczny bieg

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Panowie, zjechałem z miasta-parkuje w garażu, coś ciemno..wychodze, patrze a tam nie ma wstecznego..światełek..
Patrzyłem żarówki, są okej..
Gdzie szukać przyczyny??

Czujnik świateł cofania. Jest on w skrzyni biegów. Musisz wejść pod samochód i z boku skrzyni jest taka wtyczka z przewodem. Albo poprostu się rozłączyła, albo przewód może się przerwał, lub w najgorszym wypadku padł ten czujnik. Jedna zacznij od sprawdzenia i ewentualnego oczyszczenia tej wtyczki, powinno pomóc

Narazie nie mam kanału wolnego, remocik mały
Kwestia drugiego typu, dziś czasem dziwnie zachowywał sie prędkościomierz,wskazóweczka skakała..podejrzewam coś przy skrzyni, co odpowiada za wsteczny i może czujnik prędkości?

Panowie, pokarzcie jakieś schematy, co i jak gdzie sie zabrać do tego wstecznego??Nie wiem gdzie są jakieś czujniki itp..
Sprawdzałem żarówki, i są okej..
a Czy wachania prędkościomierza mają coś wspólnego ze światłem wstecznym??
Prosze o porade, i jakieś schematy co gdzie jak i do czego
Dzięki pozdro!!

nie mam schematów ale ci wytłumaczę na chłopski sposób .

jak wejdziesz pod spód samochodu stań twarzą w kierunku przodu pod skrzynia i po lewej stronie reki będzie czujnik z którego wystaje 2 kabelki czujnik jest tak bliżej podłogi a se skrzyni wystaje około 4-5 cm

zgadza sie, byłem pod autkiem i widziałem te kabelki, i czujnik..
Tam wszystko jest okej, kabelki we wtyczce..wyjołem,przeczyściłem a wstecznego nadal nie ma..
Co w takim razie robić??
Czeka mnie wymiana tego czujnika?
On jest bodajrze przykręcony do skrzyni tak?

tak czeka cię wymiana kosztuje 25zł

Poprosze o jakiś link do tego czujnika na allegro czy innej aukcji??
Czy wymiana jest na tyle prosta że poradze sobie z nią sam?

idź do pierwszego lepszego sklepu i kup ten czujnik później weźmiesz klucz bodajże 22 i odkręcisz i przykręcisz będzie gitara a iezapomnik kabelków założyć