Getz teleskopy do maski - pytania

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam pytania:
1. Czy dałoby się założyć teleskop do podnoszenia maski zamiast podpórki i jakie musiałby mieć parametry?
2. A może potrzeba by było dwie sztuki?
3. Czy ktoś z Was może tego próbpwał?
Myślę, że sam pomysł nie jest zły - czekam na wypowiedzi kogoś, kto się na tym zna... bo ja nie.

witam ja osobiście mam je zamontowane i sprawa montarzu jest naprawde bardzo łatwa a siłowniki wystarczają od poloneza z tylnej klapy oczywiście ja mówie o ponym ja mam zamątowane dwa z tego względu aby po 1 nie przeginała się maska po2 musiały być dwa poto żeby nie oddzielała się dokładka wlotu pow która jest zamątowana a najlepiej to obejżyj fotki mojego ponego to sobie zobaczysz pozdro

Dzięki za zachęte, ale dla mnie interesujące jest jak zmierzyć mocowania, żeby to pasowało. Jako laik myśle, że trzeba by zmierzyć "skok" amortyzatora. Ale jak to dopasować (jakie parametry muszę uwzględnić przy zakupie?), żeby od razu pasowało, nie wiem.

Cytat:
2007-04-11 11:28:53, zbyszkoz pisze:
Dzięki za zachęte, ale dla mnie interesujące jest jak zmierzyć mocowania, żeby to pasowało. Jako laik myśle, że trzeba by zmierzyć "skok" amortyzatora. Ale jak to dopasować (jakie parametry muszę uwzględnić przy zakupie?), żeby od razu pasowało, nie wiem.

no niestety, to musisz wykonać sam ,
sprawa jest prosta: otwierasz maskę, przykładasz max. wyciągnięte teleskopy i wszystko jasne
najlepiej do mocowania zrobić otwory tzw. fasolkowe, wtedy będziesz miał możliwość małej regulacji

hej.
znalazłem faceta który sprzedaje teleskopy do maski przedniej dla Getza z rocznika '04

Zarzeka sie ze to są dokładnie do tego auta.
Jedynym problemem jest cena jaką podał... 62zł/sztuka gdzie wszyscy zalecają dwie sztuki :| wiec 124+ przesyłka... trochę za dużo :|
Jak znajdę chwilkę to podskoczę do Jacky auto sport, bo słyszałem ze są uniwersalne po 50zł/ kpl.

pozdrawiam

Problem jest chyba nie tyle w samych teleskopach, co w mocowaniu. Nie widzę miejsca, gdzie mogłyby być mocowane oryginalne. Kłodek daj znać, co wymyślisz......

Witam

Mocowania teleskopów pasują idealnie w "śruby"
Jedna na masce, druga w błotnik przy reflektorze.
(wystarczy wykręcić i wkręcić)

Byłem D&W i powiedzieli mi cenę 60zł/sztuka
Za to na rynku są teleskopy uniwersalne, podajecie długość amorka i skok, tylko nikt nie jest zainteresowany pomocą...

Na chwile obecną nie kupuje, ale jeśli ktoś sie zdecyduje to na "priv" użyczę wszystkie moje kontakty w tej sprawie.

Pozdrawiam

znalazłem tez "uniwersalne" długości 44cm po rozłożeniu, 30cm po złożeniu. cena 69 + przesyłka = około 85zł (w ciągu 10dni można zwrócić towar bez podania przyczyny)
Mając uniwersalne trzeba sie liczyć z tym, że prawdopodobnie będzie trzeba nawiercać, nawiert zakonserwować itp.
poważnie zastanawiam sie czy nie lepiej dołożyć 35zł i mieć dokładnie do tego modelu :/

Hmmmmm... czy ktokolwiek montował uniwersalne ??

Klodek, jak sytuacja? założyłeś już coś? Jesli tak, to pokaż fotki

A po co WAM to? Tak często otwieracie pokrywę komory silnika że jest to niezbędne ?

chwilowo brak funduszy
Ceny kosmiczne... Trzeba troszkę poczekać