Drugie autko MERCEDESS CLK 230 KOMPRESSOR

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam jak wyzej chce kupic sobie drugie autko oprocz esiego MERCEDES CLK 230 KOMPRESSOR moge za dobra cene sciagnac go sobie z niemiec rocznik 1999 przebieg 120 tys
za jakies po oplatach 28 tysi

-Moze ktos ma lub miał stycznośc z tym autkieem jak talk to ?

-2.3 lit ile to cudo pali ?
-jak wysokie OC ?
-jak wyglada sprawa z gazem do takich autek jaka cena?
-i jak z awaryjnością i koszt cześci i eksploatacja?

dziekiii

chcesz do niego gaz założyć...nieee

Co do części to k... drogie jak nie masz dojścia w serwisie.
Jeśli chcesz robić je w serwisie to zdaje się masz trochę niepotrzebnej kasy. Serwis zdziera i to lepiej jak ASO forda.
Od strony napraw i serwisowania odradzam. Chyba że to okazja i jak się zacznie psuć to sprzedasz po cichaczu.

Cytat:
2007-11-03 12:46:48, trance pisze:
chcesz do niego gaz założyć...nieee

jak jesteś na nie to podaj konkretną przyczynę czemu nie???
Jeżdziłeś wogóle na gazie???
Ostatnio robiłem właśnie CLK 430 V8 AMG i naprawde fajnie jeżdziło,
A instalacje założysz już od 2500zł

Sprowadzałem z ojcem mesia dla niego z Niemiec i też poważnie zastanawiał się nad gazem (silnik 2,2l benzyna z automatem) - w drodze powrotnej spalił koło 9l/100

Na forum mesia bardzo często w temacie gazu pojawia się jedno pytanie:

"czy naprawdę chcesz wchodzić z buciorami w dzieło najlepszych mechaników i czy naprawdę sądzisz, że możesz je "poprawić"

Ojca to przekonało i została benzynka

Co do części to raz na 2 miesiące ojciec jeździ do mechanika i za 100zł dowiaduje się, że nic nie ma do roboty

Pozdrówka

Cytat:
2007-11-03 14:38:43, aeste pisze:
Na forum mesia bardzo często w temacie gazu pojawia się jedno pytanie: "czy naprawdę chcesz wchodzić z buciorami w dzieło najlepszych mechaników i czy naprawdę sądzisz, że możesz je "poprawić"

Po 1 wcale to nie jest poprawianie( TYM TOKIEM MYŚLĄC zakładanie np klimy też jest "poprawianiem"
po 2 chyba mało wiesz o najnowszych rozwiazaniach Mercedesa i jego planach na 10lat następnych....
Na targach IAA Frankfurt były pokazane auta na gaz LPG/ CNG przystosowane fabrycznie przez Mercedesa....

Mógłbym sporo przykładów mnożyć ale po co???
Ja nikogo nie chcę przekonywać do gazu...
Tylko wk$$$$$ mnie ludzie którzy nie mają o tym pojęcia a się wypowiadają i herezje głoszą...

A czego się tak jeżysz Kolego? Każdy ma prawo wypowiedzieć swoją opinię, a w Twojej są wg mnie pewne nieścisłości. Mam na myśli to, że czym innym jest gaz fabrycznie zamontowany przez fabrykę, czy to CNG czy LPG, a czym innym jest dokładany. To samo tyczy się klimy i innych "gadżetów". Ja nie używam gazu, ale nie jestem jego wrogiem i nie musisz się wk$$$$ jak to napisałeś z powodu tego, że ktoś ma inne zdanie niż Ty. Wyluzuj.
Instalacje założy od 2500 zł. Może i tak, ale wątpię żeby miała taka instalacja cokolwiek wspólnego z fabrycznym przystosowaniem auta przez fabrykę pod zasilanie gazem. Ale nie znam się, więc autorytatywnie się nie wypowiadam. Ja wątpię, a Ty możesz wiedzieć, że jest inaczej i kulturalnie wyprowadzać mnie z błędu
Pozdrawiam!

Tak tyle że moje słowa są czymś potwierdzone
A nie jakieś wymysły ludzi którzy np nigdy na gazie nie jeździli tylko słyszeli od....(kogoś tam)
Nie wiem czy widziałeś instalacje fabryczną czy nie ale mogę ci powiedzieć że często ci sami producenci to robią....
A tak na marginesie to ja też poprostu swoją opinie wyraziłem

Nie widziałem fabrycznej instalacji, w ogóle niewiele w życiu widziałem LPG
Generalnie to po prostu dziwnie mi się kojarzy CLK plus LPG, króluje obiegowy pogląd i opinia, że LPG jest dla biedaków, a jak kogoś stać na Merca to stać i na paliwo... tylko w sumie czemu ktoś kto ma Mercedesa nie mógłby oszczędzać na paliwie tak samo jak inni? Chyba bierze się to stąd że wciąż mamy w Polsce mało dobrych specjalistów od gazu i bardzo często ludzie mają z LPG kłopoty, a to psuje opinię LPG jako alternatywie dla benzyny...
Ale kończę z off topikiem bo mnie zaraz ochrzanią

Cytat:
2007-11-03 16:28:20, MacTB pisze:
Nie widziałem fabrycznej instalacji, w ogóle niewiele w życiu widziałem LPG Generalnie to po prostu dziwnie mi się kojarzy CLK plus LPG, króluje obiegowy pogląd i opinia, że LPG jest dla biedaków, a jak kogoś stać na Merca to stać i na paliwo... tylko w sumie czemu ktoś kto ma Mercedesa nie mógłby oszczędzać na paliwie tak samo jak inni? Chyba bierze się to stąd że wciąż mamy w Polsce mało dobrych specjalistów od gazu i bardzo często ludzie mają z LPG kłopoty, a to psuje opinię LPG jako alternatywie dla benzyny... Ale kończę z off topikiem bo mnie zaraz ochrzanią

I to jest święta prawda...
Niestety takie realia
I tak wogóle to zauważ że ci co mają jakieś fajne fury i chaty są największymi sknerami (np wyrzycaqją śmieci na blokowiskach) bo szkoda im kasy na wywóz

hehe chlopaki ale was uwielbiam

tez bylem na IIA we Frankfurcie i masz racje sam bym nie pomyślał ze tyle autek z gazem ma wejsc na rynek samo to ze mnożą sie stacje lpg w niemczech

autko za dobre pieniadze wiec mam troszku checi posmigac czyms troszke lepszym od essa ale i tak merc nie ma szans sie wie.
Ale pytam bo kurcze jak cosik sie sypnie to nie bedzie mi do smiechu
pewnie .

dzieki jak zawsze

Cytat:
2007-11-03 19:45:07, mmmmat pisze:
hehe chlopaki ale was uwielbiam

Cytat:
2007-11-03 16:28:20, MacTB pisze:
....króluje obiegowy pogląd i opinia, że LPG jest dla biedaków...

Co Ty gadasz za pierdoły? kto ci powiedział,ze gaz jest dla biedakow?sam jestes biedak skoro cie stac na takie biedne wypowiedzi!!poza tym pierwsze slysze,ze jest to "obiegowy poglad i opinia"...gaz jest dla ludzi a nie dla biedakow...rownie dobrze mozesz powiedziec, ze ci co maja diesle sa biedakami bo nie stac ich na benzyne...ostygnij troche co??

Cytat:
2007-11-04 00:22:46, falcon0 pisze:
Co Ty gadasz za pierdoły? kto ci powiedział,ze gaz jest dla biedakow?sam jestes biedak skoro cie stac na takie biedne wypowiedzi!!poza tym pierwsze slysze,ze jest to "obiegowy poglad i opinia"...gaz jest dla ludzi a nie dla biedakow...rownie dobrze mozesz powiedziec, ze ci co maja diesle sa biedakami bo nie stac ich na benzyne...ostygnij troche co??

Nikt mi nie powiedział, a Ty naucz się czytać ze zrozumieniem I kto tu ma ostygnąć? Ja jestem zupełnie chłodny A Tobie się coś zagotowało bo nie zrozumiałeś przekazu...