Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
trance Sympatyk FEFK był RS mk5 - teraz - ... Bydgoszcz | 2007-11-03 12:46:48 chcesz do niego gaz założyć...nieee |
aeste Sympatyk FEFK AR156 Katowice | 2007-11-03 14:38:43 Sprowadzałem z ojcem mesia dla niego z Niemiec i też poważnie zastanawiał się nad gazem (silnik 2,2l benzyna z automatem) - w drodze powrotnej spalił koło 9l/100
Na forum mesia bardzo często w temacie gazu pojawia się jedno pytanie: "czy naprawdę chcesz wchodzić z buciorami w dzieło najlepszych mechaników i czy naprawdę sądzisz, że możesz je "poprawić" Ojca to przekonało i została benzynka Co do części to raz na 2 miesiące ojciec jeździ do mechanika i za 100zł dowiaduje się, że nic nie ma do roboty Pozdrówka |
djtados (S) Sympatyk FEFK BLU Wrocław | 2007-11-03 15:42:51
Po 1 wcale to nie jest poprawianie( TYM TOKIEM MYŚLĄC zakładanie np klimy też jest "poprawianiem" po 2 chyba mało wiesz o najnowszych rozwiazaniach Mercedesa i jego planach na 10lat następnych.... Na targach IAA Frankfurt były pokazane auta na gaz LPG/ CNG przystosowane fabrycznie przez Mercedesa.... Mógłbym sporo przykładów mnożyć ale po co??? Ja nikogo nie chcę przekonywać do gazu... Tylko wk$$$$$ mnie ludzie którzy nie mają o tym pojęcia a się wypowiadają i herezje głoszą... |
MacTB Sympatyk FEFK S60 i CBR600 Warszawa | 2007-11-03 15:50:48 A czego się tak jeżysz Kolego? Każdy ma prawo wypowiedzieć swoją opinię, a w Twojej są wg mnie pewne nieścisłości. Mam na myśli to, że czym innym jest gaz fabrycznie zamontowany przez fabrykę, czy to CNG czy LPG, a czym innym jest dokładany. To samo tyczy się klimy i innych "gadżetów". Ja nie używam gazu, ale nie jestem jego wrogiem i nie musisz się wk$$$$ jak to napisałeś z powodu tego, że ktoś ma inne zdanie niż Ty. Wyluzuj.
Instalacje założy od 2500 zł. Może i tak, ale wątpię żeby miała taka instalacja cokolwiek wspólnego z fabrycznym przystosowaniem auta przez fabrykę pod zasilanie gazem. Ale nie znam się, więc autorytatywnie się nie wypowiadam. Ja wątpię, a Ty możesz wiedzieć, że jest inaczej i kulturalnie wyprowadzać mnie z błędu Pozdrawiam! |
djtados (S) Sympatyk FEFK BLU Wrocław | 2007-11-03 16:15:34 Tak tyle że moje słowa są czymś potwierdzone
A nie jakieś wymysły ludzi którzy np nigdy na gazie nie jeździli tylko słyszeli od....(kogoś tam) Nie wiem czy widziałeś instalacje fabryczną czy nie ale mogę ci powiedzieć że często ci sami producenci to robią.... A tak na marginesie to ja też poprostu swoją opinie wyraziłem |
MacTB Sympatyk FEFK S60 i CBR600 Warszawa | 2007-11-03 16:28:20 Nie widziałem fabrycznej instalacji, w ogóle niewiele w życiu widziałem LPG
Generalnie to po prostu dziwnie mi się kojarzy CLK plus LPG, króluje obiegowy pogląd i opinia, że LPG jest dla biedaków, a jak kogoś stać na Merca to stać i na paliwo... tylko w sumie czemu ktoś kto ma Mercedesa nie mógłby oszczędzać na paliwie tak samo jak inni? Chyba bierze się to stąd że wciąż mamy w Polsce mało dobrych specjalistów od gazu i bardzo często ludzie mają z LPG kłopoty, a to psuje opinię LPG jako alternatywie dla benzyny... Ale kończę z off topikiem bo mnie zaraz ochrzanią |
djtados (S) Sympatyk FEFK BLU Wrocław | 2007-11-03 16:37:10
I to jest święta prawda... Niestety takie realia I tak wogóle to zauważ że ci co mają jakieś fajne fury i chaty są największymi sknerami (np wyrzycaqją śmieci na blokowiskach) bo szkoda im kasy na wywóz |
mmmmat combi slaskie | 2007-11-03 19:45:07 hehe chlopaki ale was uwielbiam
tez bylem na IIA we Frankfurcie i masz racje sam bym nie pomyślał ze tyle autek z gazem ma wejsc na rynek samo to ze mnożą sie stacje lpg w niemczech autko za dobre pieniadze wiec mam troszku checi posmigac czyms troszke lepszym od essa ale i tak merc nie ma szans sie wie. Ale pytam bo kurcze jak cosik sie sypnie to nie bedzie mi do smiechu pewnie . dzieki jak zawsze |
djtados (S) Sympatyk FEFK BLU Wrocław | 2007-11-03 23:23:33
|
falcon0 Sympatyk FEFK Był Essi MKVI i Foka ... WLKP | 2007-11-04 00:22:46
Co Ty gadasz za pierdoły? kto ci powiedział,ze gaz jest dla biedakow?sam jestes biedak skoro cie stac na takie biedne wypowiedzi!!poza tym pierwsze slysze,ze jest to "obiegowy poglad i opinia"...gaz jest dla ludzi a nie dla biedakow...rownie dobrze mozesz powiedziec, ze ci co maja diesle sa biedakami bo nie stac ich na benzyne...ostygnij troche co?? |
MacTB Sympatyk FEFK S60 i CBR600 Warszawa | 2007-11-04 10:38:25
Nikt mi nie powiedział, a Ty naucz się czytać ze zrozumieniem I kto tu ma ostygnąć? Ja jestem zupełnie chłodny A Tobie się coś zagotowało bo nie zrozumiałeś przekazu... |