Vw Lupo, chcę kupić to autko, proszę o opinie.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam, jestem zainteresowany kupnem VW LUPO 1.4 16V, proszę was o wasze opinie na temat tego auta oraz silnika. W danych technicznych jest napisane, że spala przy cyklu mieszanym 6,6 litra bezyny ( czy to prawda? ), a może wybrać inny silnik np. 1.4 8V.
GG 7320490
damiangregorczyk@op.pl

[ wiadomość edytowana przez: mcgregor781 dnia 2007-05-08 09:40:52 ]

mam cordobę z silnikiem 1,4 16V i co do spalania to prawda a nawet jak będziesz delikatnie operował gazem to spali mniej.

co do tego czy 16 czy 8 zaworową ja bym brał 16 jest bardziej elastyczna i lepiej się wkręca na obroty, ale są też minusy bierze więcej oleju,wumiana rozrządu więcej kosztuje,jest więcej hydraulicznych popychaczy(przy wymianie koszty razy dwa),jest bardziej wymagająca co do instalacji gazowej

Witam wszystkich.

Podłącze się pod wątek, myśle że kolega mcgregor781 się nie obrazi.

Moja znajoma nabyła VW Lupo, problem w tym że nie ma żadnej książki/instrukcji do tego samochodu z danymi technicznym. Nabyła wersję z silnikiem 1.0, poprosiła mnie żebym poszukał w internecie jakiś danych/parametrów na temat tego samochodu - ale nie stety jakaś czarna dziura........

A bardzo chciałbym jej pomóc.

Więc jesli ktoś z Was ma jakąs instrukcje w formie elektronicznej, czy innej, lub wie gdzie można takową zdobyc (poza serwisem oczywiście) to bardzo prosze o info. Nawet na allegro nic nie znalazlem.

Pozdrawiam.

Panowie jeśli ktoś chce to jestem w posiadaniu elektronicznej wersji ksiażki do vw POLO do 2001 . Jesli ktoś jest zainteresowany to piszcie na numer gadu : 4474870.

Mam również pytanko do pana który chciał kupić LUPO 1.4 16v .

Jeśli pan kupił to jak się panu sprawuje .

PYTAM Bo też chcę na dniach nabyć takie autko

Pozdrawiam