CB radio

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Ma ktoś ciekawy pomysł, gdzie zamontować w omedze B CB radio?

miedzy siedzeniem pasażera a tunelem, ewentualnie jak chce Ci sie bawić to same potencjometry i wyświetlacz zamiast popielniczki

Ewentualnie inne wyjście - kupić porządne CB 'ala krótkofalówka z wyjściem na zewnętrzną antenę + zasilacz z zapalniczki. Mój znajomy ma takie rozwiąznie i raczej chwali je sobie.

PS. Jeszcze raz dzięki Brutal za poprowadzienie mnie po Koszalinie

Cytat:
2007-07-10 09:26:28, Beny_2_5_TDS pisze:
... PS. Jeszcze raz dzięki Brutal za poprowadzienie mnie po Koszalinie

spoko, polecam sie na przyszłość

A ja zamontowałem elegancko pod podłokietnikiem(kupionym na Allegro). Z zewnątrz nic nie widac i nie kusi by skubnąc radyjko.Gruszkę na czas postoju wciskam pomiedzy tunel i siezenie i wszystko gra i buczy jak zespół z Kampuczy.

zupper może jakieś fotki zapodasz??

Ja tam zamontowałem na drzwiach kierowcy na wysokości połączenia weluru z skajem antena radiowa wyjęta a w to miejsce wstawiona jest stała końcówka do przykręcenia anteny cb.

oczywiscie radio wciskam głębiej podczas postoju , a kabelki chowam w szczeliny przy siedzeniach i wszystko jest elegancko

[ wiadomość edytowana przez: zupper dnia 2007-07-15 21:36:26 ]

[ wiadomość edytowana przez: zupper dnia 2007-07-15 21:42:12 ]

jak dla mnie to niezbyt ciekawie to wygląda, jestem ciekaw może ktoś ma zdjęcie radyjka wbudowanego w miejsce popielniczki

Zmieniając lekko temat ale zachowując wątek:

W ostatnim czasie w woj. mazowieckim i łódzkim giną anteny CB. Sam sie przekonałem o tym oraz 2 moich znajomych. Sprzedawcy się cieszą bo sprzedasz wzrasta. Zgłaszałem na policję i oni sami twierdza że mają takich zgłoszeń bardzo dużo.

Ja mam zamontowane radio CB pomiędzy fotelem pasażera, na kosoli środkowej.

Tez mialem takie plany z radyjkiem w miejscu popiolki wziolem sie do roboty ale po rozebraniu dalem sobie spokuj za malo miejsca i zbyt duzo grzebania o ile wogole jest mozliwy montaz a mam naprawde male radio mowa o Omedze C wiec zostalo miedzy tunelem a fotelem pasazera

Cytat:
2007-07-17 22:15:31, trakerr pisze:
Tez mialem takie plany z radyjkiem w miejscu popiolki wziolem sie do roboty ale po rozebraniu dalem sobie spokuj za malo miejsca i zbyt duzo grzebania o ile wogole jest mozliwy montaz a mam naprawde male radio mowa o Omedze C wiec zostalo miedzy tunelem a fotelem pasazera

cieszcie się, że macie wielkie omcie, z qpą miejsca w środku. niech ktoś z was przymierzy takie radyjko gdzieś w e36, to dopiero jest wyzwanie.

[ wiadomość edytowana przez: QNA dnia 2007-07-17 23:24:13 ]

trzeba było nie zmieniać

Cytat:
2007-07-18 00:02:33, GrzegorS pisze:
trzeba było nie zmieniać

zostałem poniekąd zmuszony no i mi podpasowała tylko ciasnota jak cholera jak się np. pakuje z małym dzieckiem i wszystkimi klamotami, bo bagażniczek to mizeria

u mnie radio jest przymosowane z boku tunelu środkowego, więc całą regulację mam przy kolanie i jest git.
Wstawiłbym fote ale nie wiem jak ?

Cytat:
2007-07-21 17:56:21, katanos pisze:
u mnie radio jest przymosowane z boku tunelu środkowego, więc całą regulację mam przy kolanie i jest git. Wstawiłbym fote ale nie wiem jak ?

ja przymocowałem kiedyś w ten sam sposób, tylko że przed fotelem pasażera, żeby mi nie przeszkadzało no i tam je lepiej widać, bo nie trzeba wzroku za nisko kierować pod własne uda.

właśnie że tam je widać i to bardzo to nie pokusiłem się o to. A tak bardzo się nie rzuca w oczy amimo to pozostaje łatwa regulacja. Przecież tam jest tyleeee pokręteł . Daj spokój Qna, taka regulacja to już u mnie na wyczucie bez zaglądania pod kierownicę.
pozdr

mi tam zawsze się mylą te pokrętełka i sobie muszę looknąć czym kręcę. nie neguję twojego rozwiązania, bo każdy ma swój gust i swoją logikę, podpowiadam tylko inną możliwość

[ wiadomość edytowana przez: QNA dnia 2007-07-21 23:40:24 ]

A ja zamontowałem na oryginalnym uchwycie do pokrywy bezpieczników i przekaźników pod kierownicą z prawej strony. W efekcie mam radio nad kolanem. Nie jest to rozwiązanie optymalne ale jestem palaczem (nie zlikwiduję popielniczki!) i leniem (radia nie wyjmuję - więc musi byc niewidoczne). Radio to Uniden 520

-----------------
Pozdro

Navi
Espero Serial Killer

Cytat:
2007-10-31 16:04:51, Navi pisze:
A ja zamontowałem na oryginalnym uchwycie do pokrywy bezpieczników i przekaźników pod kierownicą z prawej strony. W efekcie mam radio nad kolanem. Nie jest to rozwiązanie optymalne ale jestem palaczem (nie zlikwiduję popielniczki!) i leniem (radia nie wyjmuję - więc musi byc niewidoczne). Radio to Uniden 520

Nie to żebym cię straszył, ale mam kumpla który po lekkiej kolizji czołowej leczył kolano pół roku.
Gdyby miał tam radio, nie miał by kolana.
Uniden to jednak blaszany kanciak.

Długo zastanawiałem się gdzie upchać radyjko w mojej omie.
Miałem Jacksona i duży problem, świetne radio względem osiągów ale pasuje najlepiej do TIRa.

W końcu zakupiłem COBRE 75 WX ST czyli całe radio wraz z wyświetlaczem i manipulatorami mieszczące się w gruszce.

Troszke brakuje mi RF gain'a ale coś za coś.

Najważniejsze plusy:
- szybki demontaż przy wyjściu z auta
- możliwość ukrycia pod fotelem

Pełne zadowolenie uzyskałem po zastosowaniu głośnika zewnętrznego od zestawu głośnomówiącego.

Zrobię fotkę i zaraz wkleje
Pozdrawiam