Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
romo76 Forumowicz Opel Astra II Sporti ... Ruda Śląska | 2007-11-22 17:03:11 Witam. Wymieniłem dziś jedną z żarówek podświetlenia licznika, po zmontowaniu nie wyświetla mi przebiegu kilometrów - reszta działa ok.
Co może być przyczyną? [ wiadomość edytowana przez: CHAOSseba dnia 2007-12-11 17:09:56 ] |
romo76 Forumowicz Opel Astra II Sporti ... Ruda Śląska | 2007-11-23 19:52:00 rozkręciłem ponownie i okazało się że blaszka z oprawki diody która podświetla
licznik km nie miała odpowiedniego styku - podgiąłem z leksza i jest już oki. |
GSI (M) Strażnik Ampera Warszawa | 2007-11-25 19:03:14 Aby tylko takie problemy.
Mozesz opisac jak dostac się do podswietlenie deski rozdzielczej w Astrze II? |
romo76 Forumowicz Opel Astra II Sporti ... Ruda Śląska | 2007-11-26 22:28:50 Spoko - problem rzeczywiście błachy ale wolałem popytać.
Demontaż Licznika: 1. Kręcimy kierą tak aby odkręcić dwie śrubki mocujące górną osłonę między kierownicą a licznikiem. (Najpierw zdejmujemy plastikowe zaślepki śrub) - śrubokręt krzyżak 2.Odkręcamy dwa wkręty mocujące plastikową osłonę na liczniku - Torx. Odkręcić nie problem ale wyciągnąć, za pierwszym razem trzeba chwilę pokombinować. 3.Odkręcamy kolejne dwa wkręty /Torx/ mocujące już sam licznik od spodu. 4.Patrząc na górę licznika widzimy białą dzwigienkę, odchylamy lekko do góry i przesuwamy w lewo rozpinając tym sposobem złącze elektryki licznika. 5. Teraz już tylko pozostaje wyciągnięcie licznika - najlepiej wychodzi przez większy otwór w kierownicy, pochylając odpowiednio licznik (zegarami w dół) 6.Zaznaczam że wszystko wychodzi lekko, bez oporów - nie na siłę lepiej poświęcić parę minut niż zniszczyć kawałek kokpitu. 7. Teraz mając już zegary na "kolanach" możemy spokojnie wykręcić żaróweczki za pomocą wkrętaka lub szczypiec. Pozdro 4 all. |