Aparat cyfrowy mam zamiar kupić???

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
jak w tytule . Co onim myślicie niechodzi mi o firme aparatu tylko to co on ma dla użytku własnego. Aparat

jak mi dasz te 133zł to bedizesz miał z tego lepszy pozytek niż jak kupisz to cos.
http://www.cyberfoto.pl/ tu poczytaj.

jezeli to ma matryce 12MPix to ja ci daje kombice
moim zdaniem naprawde nie warto bo zdjecia tylko beda -nic szczegolnego ale cos kolorowego na nich bedzie
Cena mowi wszystko
Mialem MediaTech MT414 (niby 5 czy 6MPix) a teraz mam Fuji S5500 (4MPix) i powiem ci ze porownujac te foty nie ma czego porownywac. Fuji robi prawdziwe zdjecia a ten tanszy robi po prostu obrazki

znajomy handlowal z tym gosciem i sie przejechal, sprzet beznadziejnej jakosci, klopoty z naprawa po awarii, a potem odzyskaniem kasy...

[ wiadomość edytowana przez: majkelos dnia 2006-02-26 00:39:08 ]

A ja sie wypowiem POZYTYWNIE:
otórz mnialem kiedys Medion-a MT411 2.1MPix tylko dwa razy zoom cyfrowy
i zdjecia wychodzily calkiem niezle calkowicie dla amatorskich zdjec wystarczalo o zoom mozna bylo zapomiec bo tracilo sporo na jakosci ale zdjecia jako takie calkiem niezle
zmienilem poniewaz:
brak nagrywania filmow z dzwiekiem lubie czasami fotografowac przyrode wiec brak zoomu robil sie bolesny no i robil sie juz troszkie przestarzaly
ale nawet w tej chwili spokojnie polecam za kase w granicach 100zl model MT412 (nagrywa z dzwiekiem a czasami do jakis głupot sie przydaje)

Zmienilem na Konica Minolda E500 no i azybym byl jakos bardzo zadowolony to niekoniecznie
Kasa dosc spora kosztowal mnie 700zl
a aparacik tez ma swoje wady
tak :
owszem matryca cacy chyba 5.0 Mpix ale jest dosc wolny przy robieniu zdjec w duzej rozdzielczosci potrzebuje dobra chwile bezruchu aby bylo nierozmazany NAJWIEKSZA WADA ! w trybie Auto kiedy sam sobie dobiera czasy jak juz jest troszkie ciemiej dosc dluga praca soczewki zdjeica w ruchu trzeba robic bardzo stabilnie aby nierozmazalo niemozna 100% byc pewien ze zdjecie z danej chwili bedzie ok czasaji trzeba napirac po kilka
dosc duzy pobor pradu (mialo byc niesamowicie pod tym wzgledem a jednak niejest to aut) o bardzo duzy pobor prądu przy z czytywaniu zdjec do kompa i uzywaniu aparatu jako kamerki internetowej Do zczytywania zdjec w medionie niepotrzebne bylo zasilanie
tagze rewelacji niema za takie pieniadze jednak uwazam ze powinno byc cos sporo lepszego
a testowalem tez KODAKI i HP w tej cenie praktycznie to samo Kodak chyba mial lepszy tryb sport ale moze to takie odczucie

OSOBISCIE jak mial bym kupuwac jakos aparat to albo taki wlasnie tanszy bez wieksze rewelacji ale przynajmniej wiem ze kasa nieduza i niema sie czego zbytnio spodziewac ale wydac cos ok 1000-1300 i KONIECZNIE ze stabilizatorem obrazu rzadnych takich posrednich bo szkoda kasy na takie kodaki czy mitoldy po 500-900zl bez stabilizatora o takie moje zdanie

Aparaty cyfrowe to "tylko" marki Canon, minolta,Fuji,olympus,nikon -jesli chcesz kupic aparat ponizej 500zl to bedzie badziewie...

Matryca to nie wszystko - najwazniejsza optyka.

Cytat:
2006-02-26 10:14:44, sivy19wlkp pisze:
Aparaty cyfrowe to "tylko" marki Canon, minolta,Fuji,olympus,nikon -jesli chcesz kupic aparat ponizej 500zl to bedzie badziewie... Matryca to nie wszystko - najwazniejsza optyka.

Dokładnie tak. Ja kupłem Canon A510. Matryca 3.2MP, pełen automat i manual. Sprzęt spisuje sie rewelacyjnie i bardzo go polecam . Niektóre zdjęcia jakie nim robiłem możesz zobaczyć w wątku "Fotki które lubimy"

Takie wynalazki z allegro typu 10MP to jest dno. Koeś dostał takie coś i uwierz mi że nie da się tym zrobić zdjęcia!!! Lepiej poczekaj i kup coś lepszego.

Cytat:
2006-02-25 23:57:33, pinox pisze:
jak w tytule . Co onim myślicie niechodzi mi o firme aparatu tylko to co on ma dla użytku własnego. Aparat

z aparatu w mojej komorce zrobie lepsze foty niz z tego czegos...

kilka aparatow juz mialem i proponuje nie patrzyc na to ile ma MPix tylko na jego czulosc , zeby mial minimum od 100-400 automatyczna bo jak kupis jakas kaszane za 200 zl to pozniej jak zrobisz przy swietle zarowkowym czy po ciemku zdjecie szafy to nie bedziesz pewny czy na zdjeciu jest kupa czy szafa....
lepiej odrazu dolozyc troszke kasy i miec taki co nie robi kaszy.

A jaki byście polecili lepszejszy od tego i w przystępnej cenie a i jeszcze jedno czy opłaca się kupić akumulatorki np: Takie do aparatu czy będą dosyć długo trzymać

tam gdzie nie pisze jaka aparat ma czulosc zazwyczaj jest kaszana, a i zoom cyfrowy to badziew, raczej nastaw sie na to zeby mial optyczny.

napewno polecilbym ci jakis firmowy .... olympusa sa dobre aparaty, teraz mam c4000 i mysle ze do normalnego uzytku domowego taki by ci wystarczyl:

http://www.allegro.pl/item88808268__olympus_c_4000_128mb_tanio_.html

Nie jest to moja aukcja ale kupic mozesz na tej aukcji np sprzedac pamiec za ok 80 zl i sam aparat wyjdzie cie 400 zl. Ja teraz przymierzam sie do zakupu olympusa e300 ale to troche drozszy aparat

Cytat:
2006-02-26 11:25:15, pinox pisze:
A jaki byście polecili lepszejszy od tego i w przystępnej cenie a i jeszcze jedno czy opłaca się kupić akumulatorki np: Takie do aparatu czy będą dosyć długo trzymać

wszystko zalezy ile chcesz/mozesz przeznaczyc na aparat. jesli do 400-500 zeta to lepiej kup pozadna analogowa malpe...

Cytat:
2006-02-26 11:32:42, retrospect pisze:
wszystko zalezy ile chcesz/mozesz przeznaczyc na aparat. jesli do 400-500 zeta to lepiej kup pozadna analogowa malpe...

analogowy mam a co myślcie o cyfrowej a jak nie to będe musiał jeszcze poczekać i uzbierać więcej kasy i coś lepszego kupić Takiej Praktice

[ wiadomość edytowana przez: pinox dnia 2006-02-26 12:04:01 ]

A może taki sprzęt :Canon
na allegro ostatnio widziałem używany za około 500 PLN teraz za taką cenę :allegro

No to tylko mi pozostało uzbierać na coś lepszego na jakiegoś Canona A620 Dzięki wszystkim za wypowiedzi

Jeżeli to ma być kompakt to Canon, Canon i tylko Canon.

Osobiście testowałem kompakty Olympusa, Nikony, Fuji i zawsze zwyciężał Canon.

Fotki rewelka, odbitki również rewelka i to na 2,3 i 5 Mp.

Zapamiętaj : kompakt - tylko od Canona

Ja kilka dni temu sprawiłem sobie canona A520 troszeczkę przepłaciłem ale sprzęcik jest super i nie żałuje bo jest naprawdę rewela na alegro taniej http://www.allegro.pl/item88424224_nowy_canon_powershot_a520_gw12m_a_520.html

Ja też se sprawiłem a520 dałem 679zł ) Rewalacja )

Ja jakieś 1,5 tygodnia temu kupiłem też cyfrówkę. Polecali różne Samsung(niema szyby na wyświetlaczu-łatwo uszkodzić), jakieś Pentagramy (dziwnei dobrze wyglądały ) Ja kupiłem sobie Canona A410(zaje.... aparacik) nagrywa filmiki, robi fotki, super jasny obiektyw,nienagrywa tylko dżwięku. Canon A410 dobra cena i super jakoś.