Jakie oponki założyc do scoupe

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam mam scoupe gt i wkurzało mnie ze koła na dystansach mi przycierały o nadkola i ciagle progami chaczyłem o krawezniki itp wiedz teraz mam nowe zawieszenie od LS fajnie wyglada taki wysoki ;] tylko jest jeden problem z kołami mam 15 calowe felgi profil opony 50 i wydają sie strasznie małe teraz:/ jak bym załozył wyrzszy profil opony to bedzie mi licznik oszukiwał tak?? tylko jak i mniejwiecej oile? i jak wtedy z przeglądem?? co wogóle otym sądzicie? felgi mam ładne i niechciał bym zabardzo zmieniać;]

samo podanie profilu opony nie wskaze czy bedzie ci oszukiwal czy nie bo profil to procentowy udzial w szerokosci
ja mam obecnie Nokian V 195/50/15 i jest to wymiar ten sam co fabrycznych w mniejszej feldze - przy szerokosci 205 juz obciera i sa przeklamania
tez mam dystanse na tyle 2,5 cm i dodatkowo calosc obnizona o 4 cm i jakos nie obciera mi kol podczas jazdy dlatego chyba zastosowales albo za wielki dystans albo za szerokie opony
napisz cos wiecej

Ja mam identycznie jak carl_ldz i nigdy mi nie obcierało Może miałeś zużyte amortyzatory i dlatego ci dobijało

A co ma byc z przegladem ? Jak Ci sie skonczy to bedziesz musial pojechac na stacje diagnostyczna.

Nie zaleca sie srednicy kola o srednicy wiekszej/mniejszej 3% fabrycznie i 5% ogolnie. Rozmiar wyzsze raczej beda drozsze z racji tego ze 195/50/15 to jeden z popularniejszych rozmiarow.

no ja własnie mam 195/50

moze wam nie przyciera bo macie podgięte zakładki na nadkolach, tak miał moj brat jak kupił i nic mu nie przycierało, pomimo ze miał oponki 205

ale mniejsza z tym, mi chodzi oto czy jakbym założył opone o wyrzszym profilu, tak zeby zwiekszyć srednice koła to czy nikt sie nie dowali i o ile bedzie mi mniejwiecej oszukiwac, czy to sa jakies kolosalne różnice czy np o 3km/h ;] bo naprawde kółka teraz wydaja sie strasznie malutkie i troche to śmiesznie wyglada ;]

chociaz nie jest naj gozej, mam w garazu kółka 13' 165/65 od jakiegos hyundaia ale niewiem jakiego i potrzebowałem zdiąć swoje felgi do renowacji a ze nie miałem kołków zadnych to na tych kółeczkach go postawiłem ;] to dopiero śmiesznie wyglądał, strasznie załuje ze fotek nie zrobiłem