2 pytanka dotyczace oświetlenia

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
1. dziś doszedłem czemu mi siada aku, jak nie jeżdżę kilka dni. Zauważyłem ze świeci się cały czas światło w bagażniku czy jest otwarty czy zamknięty, czym to jest spowodowane?, co wyłącza światło w bagażniku?
2. od jakiegoś czasu świeci mi się cały czas światło od obrysówki (migacza ) wraz z stopem gdy puknę w światło gaśnie lecz gdy złącze migacz załącza się znowu (świeci się tylko żarówka migacz obrysówki)

pisze te 2 pytania razem bo nie wiem czy nie maja cos wspólnego ze sobą

swiatło w bagażniku gasi włącznik przy lewym zawiasie. myślę że jeśli masz alarm to monter poszedł na łatwiznę i połączył ten włącznik z włącznikami drzwiowymi, stąd pozornie lampka nie gaśnie.

-----------------
czasem tu zaglądam

Cytat:
2007-12-04 20:32:57, Adam4302 pisze:
swiatło w bagażniku gasi włącznik przy lewym zawiasie. myślę że jeśli masz alarm to monter poszedł na łatwiznę i połączył ten włącznik z włącznikami drzwiowymi, stąd pozornie lampka nie gaśnie.

a to dobre nie mam zadnego wylacznika a alarm sam zakładalem

Cytat:
2007-12-04 20:38:00, markon pisze:
a to dobre nie mam zadnego wylacznika

A to pewno bity był

eee tam - lampka w bagazniku swieci sie jak są otwarte drzwi - niewazne ktore - sprawdzalem

Cytat:
2007-12-05 00:06:46, rafalko pisze:
eee tam - lampka w bagazniku swieci sie jak są otwarte drzwi - niewazne ktore - sprawdzalem

Tylko jak masz kiepsko założony alarm. W fabrycznym samochodzie nie ma prawa. Poprostu nie ma połączenia pomiędzy bagażnikiem a resztą drzwi.

-----------------
czasem tu zaglądam

Cytat:
2007-12-04 20:38:00, markon pisze:
a to dobre nie mam zadnego wylacznika ..

Na bank Masz ..tylko o tym nie wiesz bo jest sprytnie zakamuflowany....poważnie

Maniek
mam nadzieję że będzie ci łatwiej znaleźć ten pstryczek

już znalazłem chodzi podłączyłem tylko 1 przewód masy i się wyłącza