Reflektor - manualny a elektryczny - życie i twórczość

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam

Ostatnio pożegnałem prawy reflektor

Jak zobaczyłem ile kosztuje nowy w wersji "elektrycznej" sterowania, to się wq... >500 zł !!!!!

Na Allegro jest całkiem sporo nowych reflektorów, ale ze sterowaniem manualnym ...ok 100 - 150 zł.

Pytanie :

Czy jest możliwość przełożenia samego odbłyśnika (lustra) z reflektora manualnego do "elektrycznego" ?

albo czy można jakoś dołożyć silniczek sterowania do reflektora manualnego ?

...Albo jakieś inne propozycje cobym nie musiał ...potrajać wartości samochodu (w przypadku zakupu nowego reflektora)

pozdr.

A jakby tak użyć sławnej naszej WYSZUKIWARKI ??

dość świeżutki, intensywny wątek w tej materii ...klik!

A ktoś mówi, że części do francuzów drogie są. Za zamiennik reflektora marki DEPO bez jakiegokolwiek sterowania (bo się je poprostu przekłada z istniejących lamp) zapłaciłem 150 zł (oryginał Hella ok 800 zł/szt.). Wprawdzie gdyby nie wykonanie z plastiku to młotkiem musiałbym je dopasowywać do otworów, ale działają i jak pięknie wyglądają..

PS. Uprzedzam pytanie "dlaczego wymieniłem". Nie, nie było żadnej stłuczki - poprostu oryginały Helli miały już fakturę papieru ściernego nr 50 - tak były zmatowiałe.

Ja mam w omie Helle i komplet nowych na przod to koszt ok 400-500 zł (ryfle, nie soczewki, soczewki za 300zl mozna kupic "tuningowane")

No a do złomguny to oryginałów nikt nie sprzedaje, bo nikt ich nie kupuje - taką chorą cenę mają. 350-400 zł to kosztują szklane oryginały, ale do modelu przed liftingiem.

Cytat:
2010-05-16 01:20:15, bogdan1 pisze:
A jakby tak użyć sławnej naszej WYSZUKIWARKI ?? dość świeżutki, intensywny wątek w tej materii ...klik!

bogdan - zlituj się o pierwszej w nocy każesz mi ryć po wyszukiwarce

Ale za linka dziękuję - wszystko już wiem
Dzięki

Cytat:
2010-05-16 16:50:07, nawigator5 pisze:
bogdan - zlituj się o pierwszej w nocy każesz mi ryć po wyszukiwarce Ale za linka dziękuję - wszystko już wiem Dzięki

słabego ducha Waść jesteś skoro 0:51 nie żyjesz...jakoś o 1:20 potrafiłem te 3 minutki poświęcić

Powodzenia