Są zdarzenia które mogą zaskoczyć

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Słysząc o ginących lusterkach, listwach, wycieraczkach czy spryskiwaczach reflektorów do dzisiaj mnie takie wiadomości nie zaskakiwały, ale dziś zostałem zaskoczony. Omega A kombi rocznik 1991 dwa dni stojący na parkingu osiedlowym został pozbawiony przez niewidzialną rękę - katalizatora. Podziwiam gościa który zadał sobie sporo pracy wycinając katalizator z częścią ruru wydechowej, po ok. 20 cm z każdej strony. Na pocieszenie zostawił mi jeden ( lub nie zdążył wyciąć ). Parking na którym często zostawiam drugi samochód (trochę mlodszy) wydawał się spokojny, a tu taka niespodzianka.

Cyt. TVN Turbo " Polak potrafi"........

Niech mu się telewizor na święta zepsuje.

Poza tym brak mi słów

no naprawdę, ludzie potrafią. heh no ale żeby u nas?? też jestem zaskoczony

Ta niewidzialna ręka to pewnie wyspecjalizowany złomiarz... zgłosiłeś przypadek mundurowym? Oni chyba lubią skupy złomu sprawdzać.

Bo zamówienie na Słomczyn to chyba raczej nie było.

Szybkiej odbudowy życzę.

Katy w skupach osiągają spore ceny więc coraz częściej bedą się zdarzać takie akcje

Cytat:
2008-04-18 08:32:39, Cleber pisze:
Katy w skupach osiągają spore ceny więc coraz częściej bedą się zdarzać takie akcje

To już lepiej profilaktycznie samemu wyciąć, sprzedać i założyć wyrób katopodobny. Przynajmniej nie będzie w plecy a nawet zarobi się parę złotych.

Cytat:
2008-04-18 10:43:10, kuba pisze:
To już lepiej profilaktycznie samemu wyciąć, sprzedać i założyć wyrób katopodobny. Przynajmniej nie będzie w plecy a nawet zarobi się parę złotych.

tylko teraz wyobraź sobie minę takiego delikwenta amatora katalizatorów, kiedy zacznie u Ciebie wycinać i w pewnym momencie zorientuje się że tnie pustą puszkę. W takixch nerwach gotów Ci wszystkie szyby powybijać. I gdzie tu oszczędność?

Teraz to już chyba strach mieć układ wydechowy

W szoku jestem !!
No chyba nie zrobił tego szlifierką kątową ?? Tylko się brzeszczotem namachał

sqrwiel musiał mieć potworne parcie na kase

ludzie są dziwni

Trochę bez przekonania zgłosiłem wczoraj "kradzież" niebieskim , początkowo traktowali to jak żart, Jednak później "machina dochodzeniowa ruszyła" ( próba zebrania śladów- szukania opiłków, śladów narzędzi i takie tam). Pewnie po 30 dniach dostanę list polecony z wiadomością "sprawcy nie ustalono".
Najważniejsze że już uzupełniony ubytek.

Cytat:
No chyba nie zrobił tego szlifierką kątową ?? Tylko się brzeszczotem namachał

Niekoniecznie...., jest fajny przyżąd z kółkami tnącymi; tnie szybko i cicho rury również w ciasnych miejscach. Oczywiście unpluget.

[ wiadomość edytowana przez: omegolotC30NE dnia 2008-04-18 18:06:55 ]

Talentów musiało być dwóch, jeden "na świecy", bo takie hobby w pojedynkę - to pewna szybka śmierć z przyczyn... nieustalonych Jakim ćwierćdałnem trzeba być, żeby dla 250 zł (cena kata w hurcie) ryzykować postrzał z bejsbola, kieszonkowej maczety lub zwykłej cegły klinkierówki?