Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
sterciu T E L E T U B I Ś wypożycz kampera !!! dolnyśląsk lub wielkopolska | 2007-03-02 11:41:05 nowy nabytek Tak jak nizej na fotkach
ostatnimi czasy przed wczasami nim cały czas sie poruszałem po wrocławiu i nie tylko , jeszcze ma przegląd do połowy miesiąca tylko ubezpieczenie sie skończy a wiec juz raczej tylko do sklepu po gazetkę i spowrotem bedzie jezdził az mu sie przeglad nie skończy i skończy jak nizej na fotkach mój polonez ma on przy pojemnosci 1,6 aż 90 kucy , spalanie kosmicznie wielkie , wmiescie normą jest 10l/100km na trasie spalił mi około 7,5-8l/100km przy jezdzie do 130km/h ale za to mały przebieg ma , tylko 120 000km jak na rok 1995 który cofany nie był , w anglii podobno takie numery nie przechodza poniewaz na kazdym przegladzie jest przebieg odnotowywany a pozatym kto tam by w takie coś sie bawił i jak wam sie podoba ?? przekładki nie warto robić bo wyniesie koło 2000-2500zl a za 5000zł mozna kupic u nas takiego mondka juz a teraz troche o moim poldku Troche historii o nim: rok. prod 1997 odkupiony bez przetargu z służb mundurowych przebieg około 450 000km (drugi silnik po przebiegu 120 00km który jest do teraz) most wynieniany 3 razy , za mojej kadencji raz wyposażenie: el.szyby el.lusterka c.zamek welurowa tapicerka wkończenie wnętrza w drewnopodbnej okleinie inst gazowa (nie wbita w dowód przez poprzednich włascicieli) swego czasu alusy ale samochód dobry do robienia jaj był a wiec trzebabyło dla wiarygodnosci załozyć stalowe i kołpaki do tego Dziś wróciłem do domu po krótkiej nieobecności i co zastałem , otóż mój melinowóż zostal rozebrany do gołego szkieletu , dziś nawet dach widze został odciety i lezy oparty o garaż tak oto skończyła fura w którą władowałem trzy razy tyle kasy co ona był warta od roku 2001 do roku 2005 , juz drugi poldek który został u mnie pocięty i którym ja sie poruszałem , oba z rocznika 1997 , wcześniejszy plusorower po czołowym zderzeniu z kadetem , naprawa była niopłacalna , a teraz drugi który tez tak skończył przez to ze dzwona miałem i po naprawie malowanie przewyzszało wartośc auta , a z przodem w kilku kolorach był niewiele wart nizej fotki jak wyglądał kiedyś i jak wyglada teraz a własciwie wyglądał rano bo podejrzewam ze dziś bedzie w kawałakach juz nizej na fotkach wspomnienie szaleństw na zlocie FSO we wrocku , ja na letnich oponkach , pare dni pózniej w tym samym miejscu prawie toyką wylądowałem ale na zimówkach tym razem teraz wyglada tak: może inaczej , tak wygladał jak robiłem rano zdjęcia , teraz bez dachu juz jest i silnika , szybe z tylnej klapy tez ma wyciągniętą , gdyby nie to ze tarcze do ciecia sie skończyły to pewnie juz w kawałkach byłby Ci co tak bardzo lubią tutaj auta z FSO tak jak CzapCzap i nie tylko bedą zawiedzeni tym co zobaczą pewnie dodam ze ten polonez według miesięcy nie skończył jeszcze 10 lat , ma dopiero 9 a do 10 ma jeszcze 7 miesięcy a wygląda w niektórych miejscach gorzej jak toyota 15 letnia [ wiadomość edytowana przez: sterciu dnia 2007-03-02 11:58:16 ] [ wiadomość edytowana przez: sterciu dnia 2007-03-02 12:11:17 ] [ wiadomość edytowana przez: sterciu dnia 2007-03-02 12:20:39 ] [ wiadomość edytowana przez: sterciu dnia 2007-03-02 12:24:09 ] |
Suchy (M) TOYOTA SPAMER Yaris, Carina i Aven ... SPAM | 2007-03-02 11:59:29 sterciu nie jest tak xle
patrze jedna carina jescze cała drugiej tez już połowe nie ma bus tez stoi cały a poldek i tak juz tobie tylko w trawe wrastał |
sterciu T E L E T U B I Ś wypożycz kampera !!! dolnyśląsk lub wielkopolska | 2007-03-02 12:04:36 bus jeszcze niejedno auto przejezdzi , toyka sedan stoi na fotce a wiec ojca , wsumie ten sam rocznik co poloneza mondeo 1995rok , narzekają wszyscy ze fordy mają kiepską balche , ten jak oglądalem od spodu i wogóle to grama rdzy nie ma , zobaczymy jak bedzie jak sie go rozbierze , druga toyka stoi bo ciąc mi sie jej nie chce , jepiej jak w całosci stoi niz jak mam ją pociąc i mają wrastac te elementy pocięte w ziemie i korodowac , juz mam takich elementów wiele co lezą i niszczeją , jednak jak całośc to całosc , forda tez nie bede ciął narazie tylko rozbiore , poldka musze na złom wywiesc a wiec pociąc go musze , fiata 125p równiez to czeka co poloneza , tylko nabiore sił i wjezdza do garazu na pocwiartkowanie
ogród mi zabierają , wsumie zaraz za garazem a wiec musze uprzątnąc to a na tym kawałku co mi zostanie nie pomieszcze sie z tym złomem całym nie wiem co sie stało ze miniaturek nie mozna otworzyć nizej ale zaraz to rozpracuje , chyba wypadłem z rytmu przez te wakacje [ wiadomość edytowana przez: sterciu dnia 2007-03-02 12:06:23 ] |
Suchy (M) TOYOTA SPAMER Yaris, Carina i Aven ... SPAM | 2007-03-02 12:12:51
teraz to w ogóle niektórych miniaturek nawet nie ma |
Grzesiek TOYOTA FRIEND Opel Astra II/ HONDA ... Białystok | 2007-03-02 12:13:31 To u ciebie teraz taka trawa zielona i sniegu nie ma????
|
sterciu T E L E T U B I Ś wypożycz kampera !!! dolnyśląsk lub wielkopolska | 2007-03-02 12:13:38
spokojnie , spokojnie to tylko awaria zaraz to naprawie , naprawde nie służą mi taki wypoczynki |
madzia_83 TOYOTA MANIAK Mimlowóz e9 Gardawice | 2007-03-02 12:16:46 Łooo rety - Paniol mondka chce sprzedać Ty kupiłeś
Starciu myśmy słyszeli że stanąłeś w obronie kobiet |
sterciu T E L E T U B I Ś wypożycz kampera !!! dolnyśląsk lub wielkopolska | 2007-03-02 12:17:06
zdjęcie z mondeo robione dziś rano , telefonem to moze troche przekłamywac a sniegu we wrocku nie ma juz od połowy stycznia |
stiopa46 TOYOTA MANIAK avensis SZCZECIN | 2007-03-02 12:17:49 faktycznie ich nie widac |
madzia_83 TOYOTA MANIAK Mimlowóz e9 Gardawice | 2007-03-02 12:20:03
no nieźle... zdjęcie wyszło jak robione moim Canonem |
sterciu T E L E T U B I Ś wypożycz kampera !!! dolnyśląsk lub wielkopolska | 2007-03-02 12:27:35
a mondka na części przywiozłem , niedługo wybieram sie znów po jakiegoś na zółtych blachach zdjęcie robiłem d750i , na zewnątrz wychodzą ładne w pomieszczeniach to tak jak widac nizej z rozbiórki poloneza , nie zaciekawe i nizej juz poprawiłem zdjęcia.. ech łezka sie w oku kręci , tyle co ten polonez przezył , wól roboczy to był ale najbardziej zapadły mi w pamieci szaleństwa w pewnym lasku rędzińskim we wrocławiu w zimie , własnie z niego są te fotki , sytuacji było jeszcze wiecej , jak droga mi sie skończyła lub jeszcze inne [ wiadomość edytowana przez: sterciu dnia 2007-03-02 12:29:36 ] |
Suchy (M) TOYOTA SPAMER Yaris, Carina i Aven ... SPAM | 2007-03-02 12:29:04
a właśnie a jak tam furki z USA przypłynęły juz?? |
sterciu T E L E T U B I Ś wypożycz kampera !!! dolnyśląsk lub wielkopolska | 2007-03-02 12:32:05 ta juz byliśmy w danii po nie , chyba w zeszłym tygodniu na początku jak dobrze pamietam , choc ostatnio nawet nie wiem jaki dzień jest to chyba było w zeszłym tygodniu , Chrysler odrazu powędrował do nowego własciciela który juz nie mógł sie auta doczekac , bede musiał pojechac jeszcze troche fotek popstrykac do niego |
Suchy (M) TOYOTA SPAMER Yaris, Carina i Aven ... SPAM | 2007-03-02 12:44:44 o wkońcu fotki widać |
sterciu T E L E T U B I Ś wypożycz kampera !!! dolnyśląsk lub wielkopolska | 2007-03-02 12:55:08 |
Suchy (M) TOYOTA SPAMER Yaris, Carina i Aven ... SPAM | 2007-03-02 13:05:53 to jeszcze wyciąć tylne błotniki
i na złom |
sterciu T E L E T U B I Ś wypożycz kampera !!! dolnyśląsk lub wielkopolska | 2007-03-02 13:13:55 tylne błotniki pojadą na złom z nim całym , nie bede sobie tarcz do cięzcia marnowal |
madzia_83 TOYOTA MANIAK Mimlowóz e9 Gardawice | 2007-03-02 13:16:46 Ja NIGDY nie przepadałam za Polonezami i dziwiłam się po jaka cholerę je ludzie kupują?? Nie dość że brzydkie to jeszcze blacha jak papier. |
CzapCzap T E L E T U B I Ś | 2007-03-02 13:35:39 biedny poldoslaw Co do modnka to jezdzilem takim po lifcie .... swietne hamulce |
sterciu T E L E T U B I Ś wypożycz kampera !!! dolnyśląsk lub wielkopolska | 2007-03-02 13:43:14
blacha jak papier... no wsumie tu sie nie zgodze , toyota to dopiero ma papierową blache , jedynie polonez ma bardzo kiepskie zabezpieczenie antykorozyjne , i kolejna wada to taka ze nie miał ocynkowanych nadwozi , choć plotki które są niepotwierdzone mówią ze były ocynkowane , co do wyglądu czy sie podoba czy nie to juz kwestia gustu ludzie polonezy kupują bo za cene juz 1000zł mozna kupic Plusa 9 letniego z gazem i jeszcze w miere przyzwoitym stanie , ceny częsci są banalnie tanie a jak ktoś kupił nowego poloneza i dbał o niego to potrafi do tej pory jezdzić prawie bezawaryjnie widziałem wiele tez wypadków z udziełm polonezów i to dosc powaznych i zwykle ludzie wychodzili o własnych siłach z nich co w autach zachodnich raczej było by nie mozliwe a caro juz jakies tam strefy zgniotu miał , sam miałem w 2000 roku czołówke poldkiem , poldek poszeł pod młotek tak był skasowany a ja byłem lekko potłuczony o czym nie mogą powiedziec pasazerowie kadeta który na czołówkę mi wujechał ich wycinali z auta ale naszczescie wszyscy przezyli , takze polonez nie jest takim złym autem jak krążąca opinia o nim zwłaszcza jak sie ma pod maską troche wiecej jak seryjny poldek [ wiadomość edytowana przez: sterciu dnia 2007-03-02 13:46:00 ] |