Audi a4 2002r po kolizji

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Kolega ma audi po uderzeniu w przód.Kupił nowe pasy,poduszki,itd.Wiem,że w nowoczesnych autach jak audi montowane są czujniki zderzenia.Czy po zniszczonym przodzie auta należy je wymienić.Czy jeśli po wymianie poduszek,pasów i czujników będą komunikaty na desce rozdzielczej to należy to jakoś wyresetować?
No i moje ostatnie pytanie.Czy wymiana czujników i poduszek to trudna sprawa w tym aucie?
Mam doświadczenie w mechanice,jestem elektronikiem tez więc..... po prostu pytam

czujjniki beda ook pewnie trzeba zalozyc poduszki i napinacze pasow nowe to proosta operacja nastepniee vagie skasowac bledy poduszek i o ile bedzie ook to wio dalej

Ale czy poduszki nie są problemem w wymianie.Są tam naboje gazowe,prawda?Czy one są razem z poduszkami czy gdzieś dalej?Jak sprawdzić czujnik zderzenia?Sprawdzę miernikiem,jakaś rezystancja czujnika?
Co to znaczy vagie skasować błędy poduszek?

kupujesz poduszki one są w kąplecie nic nie jest oddzielnie wymiana jest bardzo prosta tylko odłącz akumulator
po podłączeniu aby uaktywnić i żeby zgasły kontrolki trzeba w sterowniku wykasować błędy np.w serwisie lub za pomocą interfejsu diagnostycznego
Uszkowi chodziło o vag- program który współpracuje z interfejsem diagnostycznym i obsługuje grupe vw
co do czujników to nie mam pojęcja