Przegób

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam. Jaki jest objaw uszkodzonego przegubu wewnętrznego?

Jeden z objawow to dosc charakterystyczne terkotanie na zakretach / mocno skreconych kolach . . Zaleznie od strony prawa/lewa

Cytat:
2007-12-27 21:36:37, taxi pisze:
Jeden z objawow to dosc charakterystyczne terkotanie na zakretach / mocno skreconych kolach . . Zaleznie od strony prawa/lewa

Eeeeee tam, to objaw typowy dla przegubów zewnętrznych !!!

Dla wew. przegubów też terkotanie ale niezależnie od skręcenia kół.
Ciężko tak bez oględzin/osłuchania - do mechanika dobrego niech się wypowie.

Cytat:
2007-12-27 22:32:22, jerico pisze:
Eeeeee tam, to objaw typowy dla przegubów zewnętrznych !!! Dla wew. przegubów też terkotanie ale niezależnie od skręcenia kół. Ciężko tak bez oględzin/osłuchania - do mechanika dobrego niech się wypowie.

Zgoda. Jednak przeguby zewn. padaja czesciej niz wewn. Ja dalem podpowiedz na zewn.

sprawdź osunę, jeśli nie jest uszkodzona to na 99 % jest dobry bo te przeguby są nie do zajechania

A skad wiesz ze to wewnetrzyny jest uszkodzony?? Jakie sa objawy?? Moze jak koledzy wyzej pisza,padaCi zewnetrzny..

Zewnętrzne ni mogą być, bo wymieniłem obydwa. Obajaw jaki mnie niepokoi to jak ruszam na wolnych obrotach to czuję w kierownicy takie pukanie i szarpanie i do tego dochodzi gdzieś z okolicy skrzyni biegów taki chrobot. Dzieję się to na 1 i na 2 na wolnych obrotach bez względu na to czy koła są skręcone czy nie.

Podjedz do mechanika, niech on to obejrzy i oceni. To moze nie byc przegob a skrzynia . .

Ja miałem padnięty przegub wewnętrzny i objawem było trzęsienie całego auto od 70 km/h, wymienienie go od razu pomogło i przestało trząść autem.