Odpowietrzenie rs-a mk7 PILNE

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
wszystko pewnie identyczn jak w starszych modelach, al mam pytanko, jak odpowietrzyc uklad chlodzenie ?? jest gdzies jakis zaworek ?? jak mam to zrobic bo musze dzisiaj autkiem jechac i jestem w trakcie skladania

ty to Adus powinienes zalozyc jakis oddzielny dzial: pytania o RSa a co do odpowietrzania to sadze ze jak w kazdym samochodzie... ja sie jakos nigdzy nie przejmowalem zbytnio odpowietrzaniem i jakos jezdzilem i jezdze bez zadnego problemu:] poprostu zalewam zawsze do pelna, pozniej odpale samochod, troche sie przejechac i dolac brakujaca wode i w droge:] a za pare dni znowu sprawdzam czy cos dolac czy nie i jakos nie robie sensacji z tego

odpal auto, wlacz dmuchawe na max cieplo i dolewaj plynu sukcesywnie az osiagnie odpowiedni poziom. Przynajmniej ja tak robilem i nie mam zadnych problemow

Cytat:
2007-12-29 17:45:01, beniobb pisze:
odpal auto, wlacz dmuchawe na max cieplo i dolewaj plynu sukcesywnie az osiagnie odpowiedni poziom. Przynajmniej ja tak robilem i nie mam zadnych problemow

Ee no to wlaczanie ogrzewania chyba nic nie daje bo obieg przez nagrzewnice jest caly czas - czy wlaczone zimne czy cieple

odpal go jak zalejesz i sprawdź czy wszystkie węże rozprowadzające się ogżały jak tak to jest gitara (mam rs-a i robiłem to 2 tyg temu) nic nie odpowietrzałem tylko przy otwartym zbiorniczku dałem mu pochodzić, i nie proponuje lac wody bo wężyki w zime rozsadzi i będzie podwójna robota i koszt

no wlasnie i u mnie jest problem, bo rozbieralem termostat, jezdze i wskazowka mi sie nie podnosci, jedynie jak go konkretnie przeciagam przez chwile to podskoczy ale zaraz spada spowrotem, nie wiem czemu tak sie dzieje a robi sie tak odkad spuscilem plyn i wlalen nowy :/

Zle zmontowales termostat - uszczelnienie na nim moze spadlo,sie skruszylo i masz caly czas obieg. Kup nowy z oringami itd ,zaluz i bedzie ok

Albo cos z czujnikiem sie stalo,ale raczej by caly czas lezal wtedy.

tzn tak, mialem wyciek z pod termaostatu, wiec wykrecilem ta cale, i oring uszczelniajacy byl strasznie zgnieciony, wiec dalem nowy i zlozylem to, termostat byl dobry bo sprawdzalem

Cytat:
2008-01-03 19:12:47, Adus20 pisze:
tzn tak, mialem wyciek z pod termaostatu, wiec wykrecilem ta cale, i oring uszczelniajacy byl strasznie zgnieciony, wiec dalem nowy i zlozylem to, termostat byl dobry bo sprawdzalem

Ta guma w okolo termostatu tez cala?? Wyciagales go??

tak gumka cala, jedynie ta na obudowie z blokiem byla zniszczona, :/