Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
accent1 HF MEMBER Hyundai accent Legnica, Lubin | 2007-07-07 17:23:55 Zadam takie pytanie - jezeli nie widać żadnej różny poco inwestować w jakieś nowe częsci?
Rozumiem chek sie pali, zle jeździ, gaśnie itp. Ale wymiana na widzimisie jest niepotrzebna, szkoda czasu i pieniędzy, zresztą jak sam napisałeś chodzi jak chodził czyli wszystko gra. Moja diagnoza silnik i osprzęt do wymiany po będzie chodzil tak samo, a moze nawet lepiej Ps. jezeli gazownik coś uszkodził niech zaplaci za to. Proste. |
Vex HF MEMBER Hyundai Accent Warszawa | 2007-07-07 20:49:08 Jesli mowisz o okraglbym plastiku prawie jak z maszynki do miesa, to pelni on tylko funckje zabezpieczenia zeby nie wpadl gigantyczny chrabaszcz albo kamien do przepustnicy ale od tego jest filtr powietrza. Wywal caly ten plastik dla rownomiernego przeplywu powietrza. Poprawisz droznosc dolotu i nie ma sie czym martwic. W przeplywomierzu wazny jest element za tym plastikiem. Wyglada to jak kawalek blachy (bynajmniej w moim). |
karol208 HF MEMBER HYUNDAI SONATA Biała Podlaska | 2007-07-07 22:46:35 Powiem tak jesli cos jest w przeplywce to niech tam pozostanie (po cos w sumie tam to jest)
Takie sitko moze jest po to oby przeplywka pokazywala dokladniejsze dane Umnie w przeplywce byla taka ,,bibulka '' z tego co wiem sluzyla do prostowania strugi zasysanego powietrza i do zbierania resztek pylkow ktore przeszly przez filterek. (ile w tym prawdy to nie wiem ale ja nic nie usuwalem ze swojej przeplywki) |
Vex HF MEMBER Hyundai Accent Warszawa | 2007-07-07 23:15:36 Identyczne sitko jest w obudowie filtru powietrza (bynajmniej w accencie). Nie wiem przed czym to ma zabezpieczac. |
e-gen HF MEMBER Kamieniec | 2007-07-08 22:30:06 Wszystko musi być całe; i jeszcze jedno, instalacja gazowa nie pobiera informacji z przepływomierza - ale dla Pb ma to znaczenie. |
Vex HF MEMBER Hyundai Accent Warszawa | 2007-07-09 00:13:48 To co... ze ja swoj popsulem ?
a dziala i to fajnie |