Dekielek bez kluczyka

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam,

Czy jesli mam fegi z deklami a nie mam do nich kluczyka da rade to odkrecic i zakrecic bez problemu?

Sprzedajacy twierdzi ze tak, ja sie nie znam wiec pytam
tak sobie patrze i wydaje mi sie ze zarowno 7 ramienne forda jak i rs z mk5 maja identyczne dokrecanie ale moze to ktos potwierdzic

[ wiadomość edytowana przez: koniuXR3i dnia 2008-01-02 15:30:40 ]

jeżeli zamek jest w formie trzeb-pięć dziurek to odkręcisz np. cienkimi zakrzywionymi kombinerkami - ok 10 zł no wiesz o co chodzi też miałem to samo i kombinerki pełniły rolę wyśmienicie

Cytat:
2008-01-02 15:18:18, koniuXR3i pisze:
Witam, Czy jesli mam fegi z deklami a nie mam do nich kluczyka da rade to odkrecic i zakrecic bez problemu? Sprzedajacy twierdzi ze tak, ja sie nie znam wiec pytam tak sobie patrze i wydaje mi sie ze zarowno 7 ramienne forda jak i rs z mk5 maja identyczne dokrecanie ale moze to ktos potwierdzic [ wiadomość edytowana przez: koniuXR3i dnia 2008-01-02 15:30:40 ]

orginalne z rs mkV maja dekielek na wcisk zaś większość felg sygnowanych logiem RS najczęściej te których producentem jest Borbet maja tak jak napisał kolega śrubę zabezpieczającą z trzema otworami i takie faktycznie odkręcisz prawie każdymi paluszkami a nawet dwoma cienkimi śrubokrętami które włożysz w otworki i uchwycisz kombinerkami. Czasem jednak felgi te mają także zwykła śrubę na płaski duży śróbokręt.

dzieki za porady...
zupelnie zapomnialem o tych kombinerkach..

w zasadzie to wulkanizator nie z takimi rzeczami juz pewnie walczyl...