Rozrząd spadek mocy. Czy to możliwe...?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.

Czas był najlepszy na nowy rok trzasnąć sobie nówkę pompę i rozrząd cały [pasek, sprężyna i te 2 wałki] tak więc uczyniłem, ale po odjechaniu od mechanika miałem wrażenie że samochód wolniej się zbiera i jakiś tak mniej dynamicznie reaguje na gaz...

Zapewne powodów może być wiele... niemniej jednak liczę na jakieś sugestie. Czy to możliwe, ze przez rozrząd ? Ech.

[ wiadomość edytowana przez: Xan dnia 2008-01-03 16:33:05 ]

jak najbardziej moze byc to wina rozrzadu

Cytat:
2008-01-03 14:49:27, Xan pisze:
Witam. Czas był najlepszy na nowy rok trzasnąć sobie nówkę pompę i rozrząd cały [pasek, sprężyna i te 2 wałki] tak więc uczyniłem, ale po odjechaniu od mechanika miałem wrażenie że samochód wolniej się zbiera i jakiś tak mniej dynamicznie reaguje na gaz... Zapewne powodów może być wiele... niemniej jednak liczę na jakieś sugestie. Czy to możliwe, ze przez rozrząd ? Ech.

źle ustawiony rozrząd może być przyczyna tego problemu jednak kolega pisał coś o pompie domyślam się że paliwowej, a i po tej stronie może tkwić problem jeśli daje zbyt niskie ciśnienie chociażby

Wymieniłem pompę od chłodzenia.
Każę sprawdzić mechanikowi ten rozrząd jeszcze po tym jak nieco więcej pojeżdżę.