I znow pytanko

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
w zasadzie dwa jak rozpoznac przepalone zawory i druga sprawa gdy lekko dodaje gazu i puszczam pedal ( na niskich obrotach)obroty lekko skacza do gory tak ok 100-200 obr na min zastanawiam sie czy to jest normalne czy moze cos sie dzieje mam corollke 1.4 lpg V gen. rok 2004

Cytat:
2008-01-11 10:13:21, artsie77 pisze:
w zasadzie dwa jak rozpoznac przepalone zawory i druga sprawa gdy lekko dodaje gazu i puszczam pedal ( na niskich obrotach)obroty lekko skacza do gory tak ok 100-200 obr na min zastanawiam sie czy to jest normalne czy moze cos sie dzieje mam corollke 1.4 lpg V gen. rok 2004

Tak ma byc .
Zawory jak sa wypalone to silnik utyka ,bo jest spadek mocy na tym cylindrze, i jak przylozysz reke do wydechu to czujesz takie charakterystyczne pofukiwanie w tlumik takie tmuk tmuk,bo przewaznie wypalaja sie zawory wydechowe.

dzie bardzo wypytuje sie tak o wszystko bo mialem przykra przygode z moja alfa 156 wszystko padalo od zawieszenia przez uklad chlodzenia az po silnik ktory padl na autostradzie w niemczech (laweta byla droga) i miedzy innymi zmienilem woz na toyote bo prawdopodobnie sa niezawodne ale kto to wie a co do utykania silnika to chodzi o skoki obrotow czy moze cos innego bo za bardzo nie jarze a jesli chodzi o samochody to specem raczej nie jestem

Cytat:
2008-01-11 18:24:16, artsie77 pisze:
dzie bardzo wypytuje sie tak o wszystko bo mialem przykra przygode z moja alfa 156 wszystko padalo od zawieszenia przez uklad chlodzenia az po silnik ktory padl na autostradzie w niemczech (laweta byla droga) i miedzy innymi zmienilem woz na toyote bo prawdopodobnie sa niezawodne ale kto to wie a co do utykania silnika to chodzi o skoki obrotow czy moze cos innego bo za bardzo nie jarze a jesli chodzi o samochody to specem raczej nie jestem

Utyka tzn pracuje na 3 cylindry zamiast na 4.
Toyoty sa niezawodne jak pracuja na benzynie,na gazie niestety roznie to bywa.

Cytat:
2008-01-11 21:51:21, Bigelektron pisze:
Utyka tzn pracuje na 3 cylindry zamiast na 4. Toyoty sa niezawodne jak pracuja na benzynie,na gazie niestety roznie to bywa.

z tym gazem to wogole sa rozne problemy. zaczynajac od aut typu seicento konczac na wielkich beemkach. jak dobry zaklad i serwis to powinno cykac,ale u nas to nic do konca dobrze nie robia..