Centralny zamek Toyota Carina E

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Ja mam takie pytanie. Mam zamiar kupic sterownik centralnego zamka z pilotem. Gdzie podpiac ten sterownik???

A co bys tam chcial podpinac? Zasilanie +,- plus po zaplonie i wylaczniki drzwiowe, w zaleznosci od sterownika.
Sterowanie zamka i drzwiowe znajdziesz przy lewej stopie kierowcy zdejmujac obudowe progu i taki trojkat plastykowy-sa tam kostki polaczeniowe.
Zasilania znajdziesz zdejmujac ta obudowe pod kolumna kierownicy.

Tzn chcialbym kupic na allegro sterownik i podpiac go do centralki bo wlasnie nie wiem czy tak jest w carinie ale mam 2 kluczyki jeden do drzwi drugi do odpalania i mnie to denerwuje. A czy musi byc tam konkretny jakis sterownik czy pierwszy lepszy z allegro bedzie pasowal???

Cytat:
2008-01-12 08:29:41, mad3man pisze:
Tzn chcialbym kupic na allegro sterownik i podpiac go do centralki bo wlasnie nie wiem czy tak jest w carinie ale mam 2 kluczyki jeden do drzwi drugi do odpalania i mnie to denerwuje. A czy musi byc tam konkretny jakis sterownik czy pierwszy lepszy z allegro bedzie pasowal???

Nie kupuj scierwa z allegro , bo jak nawali to jak go szybko wymienisz?

to jaki mam kupic??

Cytat:
2008-01-14 23:24:20, mad3man pisze:
to jaki mam kupic??

Obojetnie jaki byle dostawca byl w kazdej chwili uchwytny a nie wirtualny.Wazne aby w razie awarii pilotow mozna bylo dokodowac nowe bez wymiany calej centralki bo to klopot,i aby w razie kiedy sie okaze ze jest uszkodzony,dostawca go wymienil a nie tlumaczyl ze go zepsules podczas montazu.

Aha no to wiem gdzie mozna takie cos kupic =) Montowalem kiedys taki sterownik w oplu corsie ale pod kable silownikow i nie bardzo mi sie to podobalo wiec wole teraz wiedziec co i jak i gdzie podlaczyc zeby bylo dobrze =)

Cytat:
2008-01-16 16:16:30, mad3man pisze:
Aha no to wiem gdzie mozna takie cos kupic =) Montowalem kiedys taki sterownik w oplu corsie ale pod kable silownikow i nie bardzo mi sie to podobalo wiec wole teraz wiedziec co i jak i gdzie podlaczyc zeby bylo dobrze =)

Wepnij sie w sterowanie klawisza door lock-kable w wiazce drzwi kierowcy w progu.Nie wpinaj w obwod sterowania z zamka kierowcy bo bedzie mial tendencje do zawieszania sie.