Wycieraczki reflektorów 125p - Allegro

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Słuchajcie moi drodzy Przyjaciele!

Na Allegro jest to ustroistwo wiem że wielu z nas chciałoby to mieć , bo jest fajne ja też Pomyślałem sobie żeby nie prowadzić walki między sobą i niepotrzebnie podpijac ceny, możemy kwestię rozstrzygnąc tutaj. Wiem, wiem że to może mało etyczne czy moralne i może spotkać się z dezaprobatą no ale jestem przygotowany na ewentualną odyseję kosmiczną tego wątku.
Jak pisałem ja moge dac za ten towar 260zł jeśłi ktoś jest w stanie dac jest więcej z Was to ja pasuje , wycofam swoją ofertę i nie będę w ten sposób podbijał ceny.
Zmierzam to dego aby tu między sobą wyłonić osobę ktora jest w stanie dać najwięcej i ktora będzie sobie licytowała a inni odpuszczą żeby nie podbijac.
Momik - konfident

bosz, nigdy czegos takiego nie widzialem, bajera, ale to inne niz ma 3d

Cytat:
2005-12-22 09:00:14, SPAjK pisze:
bosz, nigdy czegos takiego nie widzialem, bajera, ale to inne niz ma 3d

Inne , ja widziałem na folderze gdzieś , te chodzą na okrągło (chyba )

Te wykonuja ruch ok 180-270 st. Nie kreca sie na okolo. Silniczek mieszczony poza swiatlami wciaga i wyciaga linke z pancerza polaczona z wycieraczka i pociaga sprezyne powrotna umieszczona po srodku reflektora. Dzialanie proste jak drut- na upartego da sie to wykonac samemu.
Te wycieraczki najczesciej stosowano w 125p. W Polonezie stosowali bardziej zaawansowany typ, znacznie mniej zaslaniajacy reflektor, z osia obrotu poza reflektorem.

Jak myslicie - jak takie wycieraczki wygladalyby na Coupecie?

POzdrawiam
Adamus

wlasnie widzialem w jakiejs gazecie kiedys fote coupe rudego z takimi wycieraczkami, najpierw nie moglem sie nadziwic temu coupe a potem wycieraczkom
ale wygladalo barrrdzo oryginalnie

no i pozamiatane już se kupiłem czy akkart to ktoś z naszych?
a swoją drogą dyplomaci z Was nieźli

Działanie tych wycieraczek wspaniale widać na Kronice Filmowej z 1976 roku którą na forum pokazał - taxi1313, jest wciąż do wzięcia w którymś z tematów

rzeczywiscie tak jak Adamus napisał nie kręcą się naookoło a jedynie ruchem wahadłowym a ze zderzaków tryska płyn spryskiwacza

tak jak pisałem w Ciekawostkach z Allegro - po raz pierwszy spotykam się z tak WIELKIM RARYTASEM na Allegro, kazdy fiat jaki pojawiłby się gdziekolwiek na zlocie wzbudzałby sensacje i myślę że wycieraczki są wartę ogromnych pieniędzy - szacuje że aukcja skończy się kwotą 400-500 zł i przebije niektóre oferty na cały samochód

ja osobiście spasowałem - nie uczestniczyłem w aukcji bezpośrednio tylko ustawiając SNIP-a na kwotę 200,00 zł - niestety zaskaująco szybko otrzymałem maila o tym że moja oferta będzie za niska

a ja sie juz spotykam z tym rarytasem poraz drugi wczesniej jesli dobrze pamietam wystawial identyczne wycieraczki starlex tez za jakas kosmiczna cene

Trzeba zanabyć takie klubowo żeby mieć wzór i potem je robić

Śmiem podejrzewać, kim jest ów "akkarat"...

Po tym, co ostatnio licytował / wystawiał można wywnioskować, że intersuje go tematyka związana z FSO i Skodą Rapid.

Kojarzycie kto to może być?

GoldRS?

EDIT: Teraz już mam 99% pewność - to jest GoldRS - wystawiane przez niego przedmioty mają lokalizację "Radom", a takie miasto GoldRS miał w profilu jeszcze niedawno.
Pozdrawiam - Detektyw

[ wiadomość edytowana przez: jacek_s dnia 2005-12-22 11:59:01 ]

Cytat:
2005-12-22 11:51:22, jacek_s pisze:
Teraz już mam 99% pewność - to jest GoldRS - wystawiane przez niego przedmioty mają lokalizację "Radom", a takie miasto GoldRS miał w profilu jeszcze niedawno. Pozdrawiam - Detektyw

O to trzeba podbijać w takim układzie

jeśli powyższa teoria jest słuszna to wycieraczki pewnie trafią do tego auta

ja mam inna teorie, ale jak napisalem SNIP siedzi zawija w sreberka

a tak na serio to nie wszystko zloto co sie swieci

klasyczne wycieraczki wraz z DU-kołpakami? moze nie...

-----------------
"Nigdy mnie nie zawiódł, nie zdradził ani raz.
To wspaniała jest maszyna, choć ma już ze 40 lat.
Fiacior mój to jest to, kocham go..."

Cytat:
2005-12-22 15:47:47, OLO pisze:
klasyczne wycieraczki wraz z DU-kołpakami? moze nie...

No własnie to nie doposzczalne - napiszmy protest do Allegro, albo zbanujmy goldrsa

Ryś - jak możesz to napisz na ile ustawiłeś snipa? dokonam korekty u siebie

moj SNIP nie zawija w sreberka z braku sreberek z postaciami krolow naszej kochanej ojczyzny,

ale jest tam ktos we wszechswiecie ktorego SNIP juz mruczy, i szykuje sie do tygrysiego skoku na 10 sekund przed koncem wyscigu i wyprzedzi wszystkie mrowki ktore sobie tam po 2.50 przeskakuja

obstawiam kwote okolo PLN 900.

moze zrobimy konkurs kto bedzie najblizej kwoty - oczywiscie bioracy udzial w licytacji/snipowaniu nie moga brac udzialu ze wzgledu na brak niezaleznosci

czy mi się wydaje, czy pod plastikiem na prawym przednik kole jest chromowany dekielek?

Cytat:
2005-12-22 16:10:36, Rys1977 pisze:
obstawiam kwote okolo PLN 900.

Nie no taka kwota to byłoby przegięcie
ja stawiam na 425,00 zł

czekamy na kolejnych śmiałków

700 po raz pierwszy

moje 450..ale 700 to przegiecie musial bym sprzedac fiata hehe..a wiadomo to nigdy nie wejdzie w rachube...