Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
road_runner Miłośnik FSO Gdynia | 2004-09-01 21:27:09 Wycieraczki w calach Standardowo sa 510 mm, ja mam lewa 560 a prawa 510 - mieszcza sie na styk |
OLO Miłośnik FSO 105L/125/125k/126S/1 ... Wawa | 2004-09-01 21:47:53 ja też mam asymetryczne ----------------- "Nigdy mnie nie zawiódł, nie zdradził ani raz. To wspaniała jest maszyna, choć ma już ze 40 lat. Fiacior mój to jest to, kocham go..." |
Aristo Miłośnik FSO Polonez Caro Ruda Śląska | 2004-09-02 08:29:24 a jakie wchodza do pierwszych Caro z metalowym podszybiem ??
czy tam są inne dlugości wycieraczek ?? |
milu Polonez 1.6 GLi Łódź | 2005-06-03 16:28:40 Temat może nie do końca dotyczący tylko i wyłącznie fso ale mam nadzieję, że się nie pogniewacie.
Muszę zmienić sobie wycieraczki, do tej pory kupowałem zawsze jakieś najtańsze w markecie np. 9zł za dwie sztuki 510mm ale teraz zastanawiam się nad kupnem wycieraczek Bosch ze spoilerem, mieliście może jakieś doświadczenia z nim, zbierają lepiej dzięki temu spoilerowi? Są ciche, nie skaczą? Proszę o opinie, no i ewentualnie o rady czy warto czy też sobie odpóścić i kupić inne - jakie? Pozdrawiam. |
CzarnyJarek Łomża | 2005-06-03 17:00:44 Ale chcesz kupić całe wycieraczki czy tylko gumowe piórka?
Z doświadczenia wiem, że gumki w jednym aucie są bardzo dobre a w drugim pożal się boże sa do d..y. Nie każde są, że tak powiem "kompatybilne z szybami". Radze najpierw sprawdzić czy ramie nie jest wygięte, kiedyś kumpel miał i myślał że to wina piór. Wymieniał cały czas dopiero po kilku miechach się zorientował że to ramie jest winne. Ale wracając do tematu Kumpel miał bosch`e w Golfie 3 i był zadowolony, a inny miał w escorcie takie same i miał ich dość po pierwszym deszczu. Nie wiem czy pomogłem ale wyraziłęm swoje zdanie, opinie i doświadczenie, pozdrówka. |
cybertec Miłośnik FSO Polonez Caro 1.6 GLE ... Łódź | 2005-06-03 17:30:12 ja mam w moim Polonezie Bosch bez spojlera. Kupowane w hipermarkecie - powiem tak - najpierw kupilem jakies tanie wycieraczki to bardzo szybko zaczely piszczec, wkurzylem sie i kupilem Bosch'a. Drozsze, ale nic nie piszczalo. Po jakims czasie kupilem znowu Bosch i troche piszcza...ale ogolnie wydaje mi sie ze warto...
pozdrawiam cybertec |
iquest Miłośnik FSO PAPlus GSI Kraków | 2005-06-03 20:27:26 Hipermarket 10 zł to lepszy wybór niż Bosh szkoda kasy, a efekt mizerny |
Makaveli Miłośnik FSO Opel Omega B 2.0 8v Warszawa | 2005-06-03 20:37:53 Ja zawsze kupuję u "Pana Edzia" na winklu przy 11 listopada, funkiel nówki nie śmigane, firmy "Motgum" cena 9zł/sztuka. "Pan Edzio" mówi że były one niegdyś na fabrycznym wyposażeniu Poldków. Są przyzwoite - nic nie piszczą, dobrze zbierają, aczkolwiek hiper-trwałe nie są.
A co do Bosch'ów - słyszałem że akurat wycieraczki tej firmie aż tak świetnie to nie wychodzą... Ale sam nie testowałem, więc nie zabieram w tej kwestii głosu. Co do wycieraczek z marketu (no-name lub Toya) - OMIJAĆ Z DALEKA - szajs krótko mówiąc |
pablo_fso Miłośnik FSO R.I.P. Polonez Atu p ... Wola | 2005-06-03 20:41:59 ja też mam polskie Motgumy także po 9zł za sztukę, niedawno wymieniałem, spisują się całkiem nieźle i są warte swojej ceny .. mi by było szkoda tyle kasy władować w wycieraczki Bosha .. gwarancji, że pochodzą dłużej nie ma a wymienić i tak wymiany się nie ominie .. |
Makaveli Miłośnik FSO Opel Omega B 2.0 8v Warszawa | 2005-06-03 20:46:51
Dokładnie - nic dodać nic ująć. Poza tym wspieramy w ten sposób polski przemysł gumowy |
PAGAN Wwa | 2005-06-03 21:15:28
przemysl gumowy... polecam euroglider, nigdy mnie nie zawiodly. zadnym durexom nie wierze, hehe! raczej nie polskie, ale to strategiczna guma na cale zycie. |
KajTan Miłośnik FSO Polski Fiat 125p 3ciTy | 2005-06-03 22:49:17 Nie wiem, jakie powinienes kupic, ale stanowczo odradzam te z drozszej polki - do sluzbowki kupowalem Valeo za 60 zl sztuka wycieraczki... czyli kierowca, pasazer i tylna szyba.
Przednie po 2 tygodniach robily smugi, maza i tluszcza... Tylna po 3 dniach zaczela piszczec i piszczy, chyba ze z nieba leci hydrant, ale wtedy czasowka jest za dluga i tak nie nadaza zbierac, wiec czy ja wlacze, czy nie, zadna roznica. Za to moj brat kupil jakies za 9 zl sztuka do Hondki i te naprawde super zbieraja, nie piszcza - po prostu cool. |
jacekes Miłośnik FSO 125p Poznań | 2005-06-03 23:00:49 A ja mam może lekko offtopicowe pytanie związane z wycieraczkami. Otóż zakupiłem na złomie ostatnio pióra z nierdzewki (krótkie srebrne), gumy w nich są w stanie opłakanym, więc zakupiłem nowe gumy po 3,50 zł sztuka.
I teraz proszę o instruktaż wymiany gumek, gdyż jak znam siebie, to zaraz zacznę coś psuć, a pewnie jest prosty sposób... |
-DLUGI- Miłośnik FSO Polonez C+ 1.6 GSI Białuń | 2005-06-03 23:21:37 Ja tam nie wiem jakie są najlepsze ale wiem za to jakie są najgorsze: TOYA z marketu komplet za około 7 zł.
Coś strasznego ----------------- Poloneza? Owszem ale tylko wypić lub zatańczyć! |
vistula Miłośnik FSO Polonez Caro 95' Przystajń | 2005-06-03 23:26:13 Co ile zmieniacie pióra?? Ja od nowości zminiłem raz w listopadzie ub.roku. |
wioora Miłośnik FSO Polonez Caro `95 Warszawa | 2005-06-03 23:29:14 Kiedyś napaliłem się na BOSCHA ze spojlerkami. Moje spostrzezenia: w polonezie do baniaka, natomiast w służbowej corolli wprost wybornie chodzą. Najlepiej działają mi najtańsze z hipermarketu. |
Julo Miłośnik FSO zakrzywiający czasop ... Kraków | 2005-06-03 23:32:21
Ja sie dolaczam do pytania, bo mam podobne talenty Chromowane to juz mam, ale gumki pasowalo by juz wypieprzyc |