Pytanie dotyczace OMEGI C

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam
mam zamiar nabyc omege C z 2000r z silnikiem 2.6
mama nastepujace pytanie poniewaz nie znalazlem na forum
-jakjie macie opinie na temat tego silnika?
-jaka jest roznica miedzy B i C (silnik zawieszenie itp.)
-co wogole uwazacie na temat tego modelu
bede bardzo wdzieczny za info i opinioe
dzieki z gory
pzdr
Luki

A jest Omega C

Oma B i tzw C to zwieszeniowo to samo - rozni sai e faceliftingiem zewnetrznym i wewnetrznym
2.6 z tego co sie orjetuje to ten sam silnik co 2.5 tylko ma powiekszona pojemnosc

Ja osobiscie bym szukal 3.0 lub 3.2 spalanie na tym samym poziomie a frajda z jazy wieksza

w 2,6 nie ma duzo potrzebnych rzeczy, no takich jak linka gazu.

Cytat:
2006-08-14 22:15:12, Brutal pisze:
w 2,6 nie ma duzo potrzebnych rzeczy, no takich jak linka gazu.

chccialbym miec wybor i wtedy pewnie bylaby mV6. ale ta 2,6 mam powiedzmy ze okazyjnie, znam cala historia tego autka i wiem ze jest ok a cene tez bede mial OK . wiec to przemawia za ta wlasnie! co do silnika dzis spotkalem sie z opinia ze to zupelnie inny silnik niuz 2,5 i dlatego moje pytanie. a co do linki to wazne sa 2 pozycje 0 i 1 wiec mysle ze spoko pzdr

luki, znasz całą historię auta (zakładam, że jest bez skazy), cenę też masz dobrą - czemu to auto jeszcze nie stoi u Ciebie w garażu !? jedyne co tu usłyszysz, to że 2,6 jedzie gorzej niż 3,2 lub 3,0 - co jest prawdą oma jak oma, jak zadbana i nie kombinowana - powinna się kulać

bo dopiero pod koniec wrzesnia bedzie do sprzedania pewny jestem jej jak i wlasciciela na 100% 2 auto byloby juz od niego .wiec pewnie bedzie .chyba ze ktos tu mnie zrazi do 2,6 ale mam nadzieje ze nie nawiasem mowiac wolalbym B

Cytat:
nawiasem mowiac wolalbym B

temu panu prosimy już nie polewać

Cytat:

temu panu prosimy już nie polewać
POTWIERDZAM COS NIE OK Z CZASZKĄ

[ wiadomość edytowana przez: xedos2005 dnia 2006-08-15 01:36:09 ]

[ wiadomość edytowana przez: xedos2005 dnia 2006-08-15 01:36:57 ]

Cytat:
2006-08-15 01:34:53, xedos2005 pisze:
temu panu prosimy już nie polewać POTWIERDZAM COS NIE OK Z CZASZKĄ [ wiadomość edytowana przez: xedos2005 dnia 2006-08-15 01:36:09 ] [ wiadomość edytowana przez: xedos2005 dnia 2006-08-15 01:36:57 ]

a niby dlaczego???? poprostu bardziej mi sie podoba a to kwestia gustu.... a ponoc sie nie dyskutuje o gustach po 2 sentyment!

Nie do końca jestem pewien, ale czy silniki 2.6 i 3.2, nie wychodziły od roku 2001 ?!
Jeśli się mylę to sorry...

Pozdrowienia

Cytat:
Nie do końca jestem pewien, ale czy silniki 2.6 i 3.2, nie wychodziły od roku 2001 ?!
Jeśli się mylę to sorry...

chyba tak,ponieważ w mojej instrukcji nie ma nic o silnikach 2.6 i 3.2
pewnie w 2001 wyszły nowe instrukcje

troche czasu minelo, i kupilem Mv6 1996, wiec zaczne o wiele czesciej tu zagladac i pewnie bede mial jakies pytania. jak narazie chcielem sie ponownie przywitac juz jako uzytkownik omegi i prosic o ew. rady na co zwrocic uwage w tym aucie, co zrobic zaraz po kupnie itd .
pzdr

Cieszymy się, tylko co Cię skłoniło, żeby to pisać w tym wątku, skoro nie masz takiej omegi...

Po kupnie, każdy robi to samo w każdym samochodzie - filtry, wszystkie płyny ustrojowe... (spryskiwacza nie musisz, chyba że letnim zalane), pasek rozrządu. Ja jeszcze zawsze jadę na stację diagnostyczną sprawdzić stan amorów, hamulcy, zawieszenia, stan opon.