Pomóżcie mi w wyborze felg+opon

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.
Posiadam BMW 530D z 99roku.
W tej chwili mam zimówki na 15"
Chcę zakupić felgi, mam upatrzone, ale nie wiem.. bo na jednych jest profil 40 a na drugich 35 i nie wiem czy na tych z 35 będzie się dobrze jeździło

Podaję linki
http://allegro.pl/item326176628_rondell_do_bmw_e39_e34_e32_e38_e60_e31_rant.html
oraz
http://allegro.pl/item322483952_piekne_kola_do_bmw_e39_e34_e38_polerowane_ranty_.html

Dzięki za pomoc.

Pozdrawiam
Mirek

Piękne felgi.
Jak dobrze pamiętam na 17tkach powinny być 40 lub 45. Na takim profilu na polskich drogach-dziurach jazda to nie jest przyjemność.
A 35 to przesada i duże ryzyko uszkodzenia felgi.

Szeroki i niski profil to duze obciążenie dla zawieszeia i duża częstotliwość napraw.

Jeśli chcesz stracić komfort jazdy i inwestować w zawieszenie ale mieć ładną furę to śmiało. Osobiście bym tego nie zrobił. Ale wybór należy do ciebie.
Był rozbudowany temat na forum w tym temacie poszukaj.

Zapytaj gościa czemu sprzedaje, szczególnie te z drugiego linka. Myślę, że nie chce się dłużej męczyć.

Dzieki za info, faktycznie komfort jazdy dla mnie jest ważniejszy, lecz felgi te są przepiękne
No cóż na naszych drogach to faktycznie lepiej byłoby założyć 16".

Jeszcze raz dziej=ki za wsparcie.
Pozdr
Miron

225/55/16 Takie powinny być dobre.

ja myśle że jak na przód i tył wrzucisz 235/45/17 to bedzie dobrze sam kiedys takie miałem i naprawde byłem pod wrażeniem biorąc pod uwage komfort. na oponach 225/55/16 auto bedzie Ci sie wychylać na zakrętach, na łukach dróg szybkiego ruchu przy dużuych prędkościach też niema ciekawie;/ wszystko zależy od tego jak jeździsz, jak jestes spokojnym kierowcą to te 225/55/16 powinny zaspokoić Twoje wymagania. Ja aktualnie mam 245/40/18 przód i 275/35/18 tył i nienarzekam, wiadomo wszystkie dziury w mieście na pamięć i powolutku między nimi se pyrkam, zato na jak jest igła droga to można se pozwolic, tyle ze jak spadnie deszcz to trzeba uważać bo robi sie ślisko pozdrawiam

W Świętochłowicach te drogi jak igła to masz w dwu kierunkach.
Katowice, Kraków i Gliwice Wrocław.

Pozdrawiam

ja jeżdze tylko w dwóch katowice i gliwice więc o nic sie niemartwie do Katowic DTŚ a do Gliwic albo A4 albo DK88, często też z gliwic do katowic A4 hehe pozdrawiam