Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
andrzej197710 Klubowy Weteran octavia warszawa-grochów | 2008-06-27 13:38:56 witam i zapraszam do lektury (do sennego koszmaru jaki nas chyba czeka) ...większość z nas jeździ przecież na LPG
Kosmiczne proroctwa oby się nie sprawdziły p.s ZRÓBMY COŚ .....może jakiś blokada bądź strajk ???? przecież w kupie siła .... |
DeeJay Klubowy Weteran Omega B 2.0 8V + Cal ... Łódź | 2008-06-27 13:42:09 O 28 groszy chcesz coś robić ?
Zobacz o ile zdrożała benzyna i ropa w ostatnim czasie |
Zoltar Fajne Gdańsk | 2008-06-27 13:47:32
Chłopie mi pali 14 paliwa i jakoś żyję, gaz może kosztować 3 złote i tak będzie pół darmo... |
Zoltar Fajne Gdańsk | 2008-06-27 13:59:03 To czemu nie jadą z tytułu pb ? |
andrzej197710 Klubowy Weteran octavia warszawa-grochów | 2008-06-27 14:15:12
poczekaj, ludziska na forach się coraz bardziej wkurzają....przecież nie oszukujmy się, wiekszośc posiadaczy LPG to ludzi średnio zarabiający i ich auta powiedzmy 8-10 letnie i starsze i swego czasu LPG było jedyną alternatywą dojazdu do pracy np. z miejscowości podwarszawskich oddalonych np o 30 km bo trasport zbiorowy gdzie niegdzie to żenada |
Zoltar Fajne Gdańsk | 2008-06-27 14:50:32 Chce to zobaczyć
W gadce to każdy jest mocny, gówno zwojują |
n0ras skośnookie z krzyżyk ... Kraków | 2008-06-27 16:01:02
Pewnie niestety masz rację. Kolejny "prawicowy" rząd który kombinuje jakby tu więcej ukraść. Nie dość im wzrostu dochodów z drożejącej ropy (choćby VAT) to jeszcze i jeszcze - zastępy zasłużonych działaczy czekają na posady, premie i nagrody. |
franko25 Member Klubu Espero Daewoo Espero 2.0 CD Sosnowiec | 2008-06-27 18:34:19 morał:
"Cieszcie się, z tego co jest, bo mogłoby być gorzej .." |
Pepton Gość w Klubie Lexus LS460 & Lexus ... Ruda Śląska | 2008-06-27 22:07:42 Witam!
Nie wiem czy pamiętacie jak rok temu ON kosztował 3,5zł, NoPB 3,75zł a gaz był po 2,2 i nikomu nie przeszkadzało, że było tylko 1,5zł różnicy między benzyną a gazem... Zakładając, że gaz będzie miał teraz kosztować 2,5zł to i tak będzie miał lepsze przebicie niż wtedy... Nie zapominajcie, że benzyna powoli dobija do 5zł.... A tak poza tym to wszystko jest po to "BY ŻYŁO SIĘ LEPIEJ" PS. Wiem, że złoty wtedy nie był taki mocny jak teraz, no ale fakt faktem, że wtedy się mniej opłaciło jeździć na gazie... Pozdrawiam |
pyrekcb Klubowy Weteran gumoleon & już nie l ... Warszawa | 2008-06-27 22:25:43
No właśnie - na autokąciku napisałem coś podobnego... ON i noPb poszło w górę prawie złotówkę, to nikt blokad nie robił, a gaz o 30 groszy - tragedia Zygmunta Karasińskiego pod tym samym tytułem.... |
basis Klubowy Weteran Honda Civic Type-R Tychy/W-wa Ursynów | 2008-06-27 22:27:09 |
rudi Espero Wloclawek | 2008-06-27 23:13:42
proste - jak ktoś lub ktosia który/a jeździ samochodem na PB lub ON to znaczy, że ma kasę na taki luksus a bidota czyli ok. 80 % ludków jeździ na łełpegje, no bez bicia przyznaje, som takie prawie nowe merce i bjejemy przerobione na gaz ale kto bogatemu zabroni |
n0ras skośnookie z krzyżyk ... Kraków | 2008-06-28 00:02:06
No niektórym żyje się lepiej. Mając bliskie spojrzenie na administrację publiczną, widzę że jak poziom absurdalności i marnotrawstwa za rządów PiS-LPR-SO to były alpy, to teraz wznieśliśmy się w himalaje. Niestety, każda ekipa wie że ma max 4 lata i trzeba się (rodzinę, krewnych i znajomych, a także zasłużonych działaczy) przez te 4 lata dobrze zabezpieczyć na długie lata. |
franko25 Member Klubu Espero Daewoo Espero 2.0 CD Sosnowiec | 2008-06-28 02:23:32
nasz oszczedny rudi. tym razem, juz się nie powstrzymam: a co z grupą ludzi którzy poprostu nie chca GAZU wola - lubia jezdzić na benie ? i wale nie muszą być zamorzni. jezdza mało, tylko dla własnych potrzeb, albo odpalają rower lub spacerkiem do celu ---- dla zdrowia ! luksus?? czyli ja jestem gośc, bo jezdzę na benzynie, a Ty kto ? bezsensu... oceniajac ludzi po tym na jakim "paliwie" jadą.. a grupa takich co dołozyli (pozyczyli) wiecej i kupili ekonomicznego dizla ? 80% skąd ten wynik ? Z tego co słyszałem, instalując gaz zaczyna się jezdzić wiecej, wiec ekonomia się zmiejsza. |
marcin2 gdynia | 2008-06-28 14:35:31
różnica jednak jest nasz znawca cen jabłek tłumaczy wysoką cenę ON i Pb cenami surowca - i jeszcze mówi że powinniśmy się cieszyć bo cena baryłki wzrosła o 100% a Pb tylko o 15 % ( i że to jego zasługa , jako gospodarza domu a z LPG tak sie już nie da bo chodzi o podniesienie stawki akcyzy . Pijarowcy PO ciężko pracują jak przekuć te podwyżkę w kolejny sukces . Sądząc z opini w tym wątku to im sie uda - ludzie sie ucieszą że zapłacą tylko 30 groszy więcej za litr - przecież podwyżka mogła byc rzędu 60 groszy |
rudi Espero Wloclawek | 2008-06-29 17:36:12
jak to skąd ano stamtąd skad PO wyliczyło ile to trza podnieść akcyzę na LPG, ponieważ pynsyje rosną a inflacja szaleje czyli pełny sukces będzie znowu w calym kraju rad a lub pieśniami będzie sławił wyczyny mężnego kaczora Donalda i jego zastępu kiwajacych się kaczuszek z tłustymi brzuszkami. Ja co ja? - ja nie lubię jeździć to po pierwsze, po drugie jak już musze to wole też noPb ale że musze dużo to ubie LPG czyli jak sie nie ma co.... a ekonomiczne diesle to już tylko historia |
pjacek26 Klubowy Weteran Scenic+Espero Iłowa | 2008-07-17 00:28:29
Ja też jestem w szoku, że większość z Was nie widzi nic złego w kolejnej podwyżce podatku (bo chodzi o PODATEK, a nie surowce i ich koszt), chyba uważacie że rząd wie lepiej od was co z tymi wyrwanymi pieniędzmi zrobić, bo pewnie byście wydali na jakieś głupoty (mleko albo czekoladę dla dziecka), a jeszcze rok temu wszyscy stali murem i zarzekali się jak to będą się bronić przed próbą wyrwania ich prywatnych pieniędzy przez chciwy PIS. No ale w końcu Donald obiecał wam podwyżki więc słowa dotrzymuje... |
markon Klubowy Weteran Grand Vitara 2 , Vit ... Pajęczno (EPJ) | 2008-07-17 09:30:12
|
Zoltar Fajne Gdańsk | 2008-07-17 11:44:14 Czyli w sam raz
Ty nie stracisz, bo tankujesz z tego co pisałeś raz na tydzień, więc rachunek jest oczywisty |