Da się naprawić nagrzewnice?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam. Mam taki problem bo już w piątym moim aucie zepsuła sie nagrzewnica bo poprostu nie grzeje a mrozy w nocy wciąż są a sama dmuchawa zanim odparuje szyby to poprostu masakra. Już mnie policyja zatrzymała i pytali dlaczego mam lód na tylnych szybach bocznych bo nic nie widać..-- dobrze że silnik był ciepły bo właśnie uczepili sie że nie sprawny samochód mam.. A pytanie jest takie czy da sie to jakoś naprawić?? nigdy nie kreciłem w desce prócz audio,,,,może ktoś to robił??? Interesuje mnie ewentualna naprawa nie wymiana nagrzewnicy.. Z góry dzienks.. POzdro

ale nie rozumem czegoś
silnik się grzeje a nagrzewnica zimna?

bo jeśli tak to problem jest w samym układzie wodnym
nagrzewnica jak nie cieknie i jest krążenie wody to musi działać

jest kilka opcji, co masz niesprawne, tak jak pisze Slawas1. Sprawdź, czy węże do nagrzewnicy (te wchodzące w przegrodę silnika do kabiny) są ciepłe. Jeśli są, a nie grzeje, to wina po stronie nagrzewnicy, lub układu regulacji nawiewów z nagrzewnicy (pod kokpitem). Jeśli węże są zimne, to układ chłodzenia masz pokierany.

Cytat:
2008-03-26 12:15:15, slawas1 pisze:
ale nie rozumem czegoś silnik się grzeje a nagrzewnica zimna? bo jeśli tak to problem jest w samym układzie wodnym nagrzewnica jak nie cieknie i jest krążenie wody to musi działać

jemu chodzi chyba o Wentylator chyba z tego co ja zrozumiałem

Cytat:
2008-03-26 12:21:48, DriF pisze:
jemu chodzi chyba o Wentylator chyba z tego co ja zrozumiałem

tak, ale bez ciepłego powietrza z nagrzewnicy, sam wentylator Ci nie roztopi lodu-szronu na szybach...