Dawciolowóz - czyli jak to wszystko sie zaczelo :D

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
A wiec na poczatku byl haos i auto hyundaiem zwane Autko bylo w rodzinie juz ladnych pare lat az do czasu kiedy to zrobilem prawko a moi rodzice kupili nowe wtedy to moj paczek przeszedl w moje rece

A wiec na poczatku gdy jeszcze nie mialem prawka zaczalem od zestawu mala wies a wygladal mniej wiecej tak:

Byly przyciemnione tylne szyby, tuningowe naklejki , kolpaki z Matiza, i super koncowka wydechu 2x50 ale dzieki zastosowaniu wiekszej rury koncowej nawet jakos pierdzialo a i zapomnial bym o bialych napisach na oponach

Po pewnym czasie ukulalem z tata sportowy tlumik o srednicy 2x90 i niezlym wygarze w srodku zostaly zamontowane sportowe pedaly, aluminiowa galka zmiany biegow oraz zagoscily diody

tlumik oczywiscie krzywo zamontowany i wystawal tak daleko ze szlo o niego zachaczyc

Z pierwszych wypadow po zdobyciu prawka duzo fotek nie ma ale auto niewiele sie zmienilo

Az do marca 2005 roku gdzie dostalem w bok auta na rondzie naszczescie nie z mojej winy

I takim autem przejezdzilem do maja gdzie oddalem je do blacharza a przy okazji troche je upiekrzylem

Oto efekt ich prac 2 dni po odebraniu auta od lakiernika

W aucie zmienilo sie duzo najwazniejsza zmiana byl kolor z grafitowego zmieniony zostal na srebrno - niebieski, dalej przyszla kolej na wyrzucenie z drzwi listew, przedluzenie przedniej maski na badlooka, wygladzenie tylnej, rejestracja w zderzaku, przy okazji zniknely boczne kierunki oraz antena z blotnika

Jednak dalej cos niepasowalo a mianowicie kola, auto nie mialo wogole wygladu na stalowkach i oponach 175/70/13 i kolpakach wiec zdecydowanie pospieszylem czym predzej do Rybnika i nabylem alumki z oponkami 195/50/50 o szerokosci 7 cali i et 38 do tego doszlo nizsze zawieszenie i bylo miodzio.

W wrzesniu udalismy sie na impreze do Dabrowy Gorniczej na Nemo Tuning Show gdzie moglem sie troche wyszalec i spalic troche oponki

w sezonie 2006 duzo zmian nie bylo jedynie to wieksze obnizenie

Ale i tak nie ma jak

KONIEC

P.S.

W mojej glowce zrodzil sie pewien plan nowych modyfikacji, wiec moze niedlugo bedzie cos zupelnie nowego

dzis juz doszedl brak klamek z tylu, a klamki z tylu powedrowaly do przodu czyli z tylu czysto z przodu bez zamkow

Fajnie popatrzec jak bylo przed i po ;p Mam podobne spomnienia ze swoim, na poczatku tez wies ;p
Powodzenia w dalszych modach...

gratuluje autko wyglada fajnie a jakies mody pod maska zaszly ?? czy dopiero beda zachodzic ??

Pozdrawiam

Cytat:
2006-07-28 14:15:30, HaGie pisze:
gratuluje autko wyglada fajnie a jakies mody pod maska zaszly ?? czy dopiero beda zachodzic ?? Pozdrawiam

mody mysle ze zajda narazie trzba cos z buda zrobic a pozniej sie bedzie dlubac

ale do ziemi msasz juz nie wielka ilsoc miejsca
i tak ma byc, chyba za dobre drogi tam na slasku macie ,

[ wiadomość edytowana przez: gt115pssss dnia 2006-07-30 21:43:13 ]

drogi sa masakryczne a w piekarach to juz szczegolnie :/ ale jakos dajemy rade

mysle takze nad zmiana felg i jak myslicie ile $$$ bym mogl wziasc za moje felungi 15, 7 cali szerokie z oponami 195/50 2 w stanie na 2 sezony 2 tak na 1??

Kucyk bardzo podobny do mojego tylko ze moj jest wersja przed kilka rzeczy jest bardzo ciekawych, ale czysta klapa mi sie niezbyt podoba... rowniez z lampami z tylu przydaloby sie cos zrobic, cos na podobe jak kierunki z przodu.
fajne ma kapcie :] jak sie na nich zachowuje pewnie gorzej przyspiesza jak obnizales zawieche ile to kosztowalo

powiem ci ze przyspieszenie duzo nie ucierpialo, duzo bardziej ucierpialo przez lpg niz kapcie, zawieche mam narazie obnizona poprzez obciete sprezyny, ale na wiosne daje amorki do przerobki ( skrocenie i utwardzenie )

Puki nie ma lamp z punto to zrobilem sobie takie cosik

to mi sie zawsze podobalo ale jak wyglada teraz jazda nocą :] kurde moj tez sie zmulił po LPG :/ a pali jak smok, jak u Ciebie wyglada spalanie?

Ladny wyszedl lakier, ale juz trzeba bylo isc ta droga i robic samochod w dobrym stylu. Nie przerabiaj go na sile co sie da byle bez wkladu finansowego. Obcinanie sprezyn to nie jest bezpieczna sprawa, juz napewno dla amortyzatorow ktory oryginalnie przystosowany jest do pracy z oryginalna sprezyna.
Fioletowe kierunki to stanowczo nie to. Jak juz buda byla kompleksowo robiona mozna bylo wziasc lampki po lifcie biale.
Szkoda tylko ze nie heczbek Za przednie lampy to Cie drogowka ubije

Dawciol już troszkę tak jeździ i chyba nie miał jeszcze kłopotu z kierunkami, a białe kierunki po liftingu to duże zmiany - inna maska, błotniki,lampy gril ...
Pozdrawiam.
Misio

wlasnie ze za przednie lampy drogowka moze mi naskoczyc bo pomalowane sa elementy ktore nie biora udzialu w odbijaniu swiatla. tak zrobiony np jest cc sporting, ma wklady pomalowane orginalnie na czarno a tam gdzie sie odbija swiatelko sa normalne lustra

Cytat:
2006-11-11 23:12:25, Dawciol pisze:
wlasnie ze za przednie lampy drogowka moze mi naskoczyc bo pomalowane sa elementy ktore nie biora udzialu w odbijaniu swiatla. tak zrobiony np jest cc sporting, ma wklady pomalowane orginalnie na czarno a tam gdzie sie odbija swiatelko sa normalne lustra

Wiesz ja Ci wierze, ale przy kontroli watpie zebys rozbieral swiatla i udowadnial to Panom w odblaskowych kamizelkach, tak czy tak swiatla po modyfikacjach powinny posiadac aktualna homologacje a za kierunki to nie wspomne Czasem sie upieka cale zycie, ale modyfikacje prowokujace do zabrania dowodu to nie dla mnie

[ wiadomość edytowana przez: Vex dnia 2006-11-14 13:14:42 ]

Cytat:
2006-11-14 13:13:37, Vex pisze:
Wiesz ja Ci wierze, ale przy kontroli watpie zebys rozbieral swiatla i udowadnial to Panom w odblaskowych kamizelkach, tak czy tak swiatla po modyfikacjach powinny posiadac aktualna homologacje a za kierunki to nie wspomne Czasem sie upieka cale zycie, ale modyfikacje prowokujace do zabrania dowodu to nie dla mnie [ wiadomość edytowana przez: Vex dnia 2006-11-14 13:14:42 ]

i oni zawsze mają rację

w tuningu wiekszosc rzeczy jest zabroniona wiec cza jezdzic i tyle moze sie bedzie udawac

Cytat:
2006-11-22 17:03:41, Dawciol pisze:
w tuningu wiekszosc rzeczy jest zabroniona wiec cza jezdzic i tyle moze sie bedzie udawac

W tuningu czy ozdobach ?

Cytat:
2006-11-22 17:03:41, Dawciol pisze:
w tuningu wiekszosc rzeczy jest zabroniona

jesli masz szyby przyciemnione z atestem, nie za głośny tłumik, przpisowe światła to więcej zakazów/ograniczeń nie ma