Carina E 2.0 D 93" - wolne obroty podczas ruszania

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.
jak w temacie. Jakoś mi ostatnio auto dziwnie się zachowuje. Na wolnych obrotach dusi się i krztusi się podczas ruszania. Na rozgrzanym silniku autko pracuje normalnie, choć dziś w dwóch przypadkach zauważyłem, że na rozgrzanym silniku są te same objawy co podczas ruszania. Świece i filtr powietrza - wymienione, rozrząd zrobiony i ustawiony. Co to może być? Mam nadzieję, ze zrozumiale opisałem objawy, będę wdzieczny za rady i sugestie. Pozdrawiam.

A jakie masz wolne obroty?? U mnie w camry z tym silnikiem tylko że td można z przyczepką bez gazu ruszać.

Podczas odpalania mam normalne obroty (800 - 850), zaczynam ruszać obroty spadają, dodaję gazu obroty wchodzą na 1100 - 1200 i tak trzymają przez ok. 2 min, ( w tym czasie cały czas trzymam pedał przyspieszenia), potem auto jakby ożywało i obroty momentalnie wzrastają do poziomu do jakiego trzymam nogę na gazie, potem ruszam i dojeżdżając do skrzyżowania obroty maleją i auto gaśnie. Po kilku minutach jazdy wraca wszystko do normy i podczas jazdy jest ok. Po tym jak samochód zgaszę i za godzinę odpalam znowu obroty mi spadają ale po dodaniu gazu auto reaguje normalnie, podczas powolnej jazdy (zaraz po ruszeniu) znowu spadają obroty ale już nie gaśnie, gdy dodaję gazu wchodzi w obroty i podczas przyspieszania zachowuje sie już normalnie.

Najpierw to wymień filtr paliwa!!!A jak nie to, to pompa świruje. To chyba zadanie dla pompiarza.

Jak dla mnie to wygląda jakby się gdzieś przy powieszał tek jak poniżej zmień filtra a wtedy poszukaj dalej, bo może też być jakiś zaworek trzymający paliwo w przewodach tak zwany zwrotny