[MKVI] Czy fotele z RS2000 pasują w szyny od zwykłego MKVI

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
kupilem na allegro cale wnetrze od rsa. mam pytanie czy przednie fotele beda pasowac w szyny od zwyklych foteli w mk6 ?

[ wiadomość edytowana przez: Kalor dnia 2010-01-15 20:37:06 ]
[ powód edycji: dostosowanie tematu do nowego regulaminu ]

Tzn. kupiłeś fotele bez szyn?

chyba tak

tak mi sie wydaje bo w opisie aukcji nie ma tego.

raczej będą szyny, bo łatwiej jest odkręcić 5 śrub i wyjać kompletny fotel, niż wyjmować same szyny, no chyba, że gość sprzedał same szyny komus innemu...

No to kiepsko, bo fotel kierowcy ma zupełnie inny mechanizm.

ok, dzieki za pomoc. zadzwonie i sprobuje odwolac oferte.

Wystarczy, że się upewnisz co do mocowania IMHO.

Cytat:
2007-05-10 13:13:28, WilK pisze:
No to kiepsko, bo fotel kierowcy ma zupełnie inny mechanizm.

a jakby dać stary mechanizm ze zwyklaka - to nie podejdzie? (nie będzie wtedy conajwyżej regulacji w pionie)

Maćku, nie sprawdzałem. Ale w Recaro jest zupełnie inne sterowanie przesuwem, to też może być problem.

a jak będą i szyny to wejdą bez problemu ??

zależy który rok mk6 ma-dzia

-----------------
W poszukiwaniu żywiciela ważną rolę u kleszczy odgrywa ruch, ciepło i inne czynniki chemiczne, np. zapach. Przypuszczalnie dlatego określone grupy ludzi są częściej kąsana przez kleszcze, niż inne. - Po prostu mają pociągający dla kleszczy zapach

powodzenia z przesłaniem paczki chyba że odb osobisty

Ale przecież fotele recaro MKV/VI tzw gołe bez szyn są identyczne. Mechanizm podnoszenia i przesuwania od recaro znajduje się w szynach. Więc na dobra sprawę można by założyć na ten mechanizm każdy fotel który ma na dole kwadrat z płaskowników o odpowiednim wymiarze i tylko nawiercić dziury pod cztery otwory.

Rocznik mojego esia to koncowka 1993. na moich siedzeniach sie slizgam i musi mnie cos trzymac

Remarq ma racje, fotel fotelem a szyny szyanmi, caly mechanizm przesuwu i pochlu jest z szynami a fotel oddzielnie, przekladalem szyny od 1,6 do RSa (oba mk6) i wszystko pasuje