Regeneracja-wymiana progów??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jako ze przyszła na mnie kolej z progami i po wstepnych ogledzinach stwierdziłem ze zdzieranie rdzy spawanie dziurek w progach zajmie mi bardzo duzo czasu jak bym to chciał zrobic pozadnie to mam takie pytanie czy mozna wymienic w escorcie całe progi czy nie było by to łatwiejsze a nizeli noce spedzone z gumowka i spawarka?? Jesli tak to gdzie dostane takie progi??

Wręcz trzeba wymienić całe progi. Jak je zdejmiesz, prawdopodobnie pod spodem też ujrzysz rudą - i tam dopiero będzie zabawa. Można je kupić w każdej dużej hurtowni części, są względnie tanie. Wpisz sobie w google "hurtownia części samochodowe".
Po wymianie mus założyć "baranka" i dobrze zakonserwować, a "dwa lata będą służyć"

Tak,powinieneś dostać progi bez problemu.Ja wymieniałem progi w zeszłym roku w lipcu.Było z tym trochę roboty i parę razy przy tym siarczyście przeklinałem(robiłem to pierwszy raz),ale da się to zrobić.

Cytat:
2008-04-11 15:04:06, mgborg pisze:
Jako ze przyszła na mnie kolej z progami i po wstepnych ogledzinach stwierdziłem ze zdzieranie rdzy spawanie dziurek w progach zajmie mi bardzo duzo czasu jak bym to chciał zrobic pozadnie to mam takie pytanie czy mozna wymienic w escorcie całe progi czy nie było by to łatwiejsze a nizeli noce spedzone z gumowka i spawarka?? Jesli tak to gdzie dostane takie progi??

po 1 jaka spawarka predzej migomatem. Spawarka blachy popalisz i tyle bedzie
po 2 progi w kazdym motoryzacujnym dostaniesz ja dalem 62 zł sztuka
po 3 ja to wlasnie robie patrz tu: naprawa progów i podłuznic
po 4 przyda sie dobry młotek i troche blachy na wstawki
po 5 jak nie wiesz jak nie rób lepiej
po 6 w trakcie pracy okaze sie ze nie tylko progi do roboty masz napewno

pozdro

[ wiadomość edytowana przez: wloch7 dnia 2008-04-13 23:22:12 ]

[ wiadomość edytowana przez: wloch7 dnia 2008-04-14 00:46:20 ]