Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
edek78 LOB SYMPATYK Opel Omega B Wałbrzych/Świebodzice | 2007-12-27 11:33:37 |
WojtGda auto z piz.. na masc ... Gdańsk | 2007-12-27 12:33:20 no i poszło z grubej rury....
dlatego najpierw szukaj później pytaj temat miliony razy wałkowany i niejedna powieść by powstała. |
Pienia75 Dębica | 2007-12-27 14:20:20 I nie doszukałem się czy spryskiwacz tylnej szyby ma swoją własną oddzielną pompkę. A szukałem usilnie. |
WojtGda auto z piz.. na masc ... Gdańsk | 2007-12-27 15:09:52 ja stawiam na jedna pompkę i taka występuje.
Tutaj masz z rysuneczkami pompka jest tylko od sedana i ma jedno wyjście. a najprościej sprawdzić to rozebrać nadkole i zobaczyć czy dochodzą zasilania. pompka spryskiwacza pozdr p.s. dla szukającego nic trudnego. ps1 a na allegro nowa pompke podróbę mozna kupić za ok 20-30 zł |
omegolotC30NE Czerwin | 2007-12-27 20:16:57 swoją drogą, jak działa sterowanie pompką przód tył??? dwa zaciski na pompce.... silnik pądu stałego lewo prawo, zaworki zwrotne jako rozdzielacz p,t???? |
chevy01 Omega Caravan Poznań | 2007-12-27 22:00:09
a sprawdzales najprostrze, mozliwe rozwiazanie... wymien lub po prostu omin taki maly filterek przy prawym zawiasie maski. u mnie byl zasyfiony. odpialem wezyk, wlaczymem pompke i... jak siknelo to brata oblalem ja teraz zamiast tego filterka mam zaworek zwrotny zapobiegajacy cofaniu sie plynu (taki sam z tylu). |
matadorRS Opel Omega Wrocław | 2007-12-28 21:57:49 Jak pompka pracuje i wycignij z niej weze. Jesli daje dobre cisnienie to zapchane sa przewody. Niewiem w czym masz problem. Jak sa zatkane to dlugi drucik i jedziesz z koksem.
|
ROB33 LOB SYMPATYK Omega B fl Oława | 2007-12-30 16:24:22 A masz podgrzewane dysze spryskiwaczy?Bo jeśli tak,to na 99% grzałki stopiły plastik w środku dyszy i dlatego nie działa.Element nienaprawialny,zamiennik bez grzałki na Alledrogo kosztuje 8 zł. |
homer171 LOB SYMPATYK Esesman Wrocław | 2008-01-01 11:31:33
Jestes pewny czy przypuszczasz ?? Przeciez ewidentnie napisał ze włozył palce i nic wiecej nie widzi ?? Jak mata wygłuszajaca jest załozona to wogole nic nie widac. Da sie wyjac bez problemu ten spryskiwacz. Wpierw go wyjmij a pozniej dopiero zdejmij z weza. kostke mozesz wyciagnac z maski i rozpiac tez bez zadnego problemu. Te spryskiwacze z podgrzewaniem bardzo czesto padaja. Kup sobie w oplu za 5 zł sztuka normalne bez podgrzewania. Sprysk jest na dwoch takich zatrzaskach po bokach. mozesz je nawet od wewnatrz maski uszkodzic przynajmniej jeden to wtedy sprysk wyjdzie bez zadnego problemu. A nowy z podgrzewaniem jak kiedys sie pytałem 50 zł kosztuje. Spryskiwacz dodaje ci zdjecie zebys zobaczył o co chodzi tylko te na allegro to nie od omegi bo maja ten cypel od wezyka w doł od omegi sa w bok. [ wiadomość edytowana przez: homer171 dnia 2008-01-01 11:33:00 ] |
Pienia75 Dębica | 2008-01-01 11:48:52
Wygłuszenie nie zakrywa tych otworów. Otwory może mają 3x3cm. A co tam niby widać ja widzę wężyk , kostkę z kablami i tyle. Nie ma tam miejsca na odpięcie wężyka. A z kostki to nie wiem gdzie idą te kabelki. Za bardzo tego wyjąc nie da się. W/g Ciebie naciskam paluchem i spryskiwacze od razu wychodzą na zewnątrz? Na pewno jest jakiś zatrzask czy blokada, ale ciężko to wyczuć paluchami. |
michals24 DEADSOUL Opel omega B 2,5 TD Rzeszów | 2008-01-01 20:54:38 Ostatnio wymieniałem te spryskiwacze bo sie zatopiły w sklepie kupiłem zamienniki oczywiście nie podgrzewane za 5 zł sztuka. Co do wyjęcia to najlepiej 2 płaskie duże śrubokręty. Spryskiwacz po obu stronach jest spłaszczony i posiada zatrzaski. Srubokrętami trzeba je dogiąć czyli wcisnąć do środka spryskiwacza i jednocześnie wypychając do góry- i mamy go na wierzchu. U MNIE RĘKĄ SIE NIE DAŁO TYLKO ŚRUBOKRĘTAMI. A najlepiej poświeć sobie tam latarką żebyś widział co wciskać. Jak wyskoczy to delikatnie pociąg i zobaczysz kostkę- wypnij i po kłopocie. |
fatboy82 LOB WETERAN A 3.0 24V R6 Warszawa | 2008-01-01 20:58:01 ja tez przerabiam ten temat u siebie, ale zakupilem u Mariosa spryskiwacze z podgrzewaniem. Od A nie ma, ale od B tez pasuja, tylko trzeba sobie zmienic kabelki, bo sa inne wejscia na podgrzewanie. jesli chodzi o wyjecie, to bez srubokreta sie nie obedzie. |