CODE 5000 RDS-potrzebny kod

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!
Wczoraj wywalil mi bezpiecznik odpowiedzialny min za radio. Dzis go wymienilem ale teraz musze wpisac kod.

W dokumentach auta mam tylko numer seryjny radia (2 numery) a czesc z kodem jest oderwana. Wiem, ze ktos tu ma generatory kodow. czy moze mi ktos podeslac na priv prawidlowa kombinacje?

Ksiazczka do radia podaje dwa numery, nie wiem, ktory to numer seryjny
M0(zero lub "O", napisane niewyraznie dlugopisem)21667
Lub
R/C8348

pozdrawiam

sprawdź 8348

[ wiadomość edytowana przez: Snale dnia 2008-04-21 19:59:54 ]

to byloby zbyt latwe
Dla pewnosci probowalem dwa razy i nie zaprażyło.

Sprawdziłem drugi raz i to samo mi pokazał, niech ktoś inny jeszcze sprawdzi.

8348 jesli to M021667

bardzo dziekuje ale czekam dalej

glupio sie jezdzi do pracy przy muzyce z telefonu

wpisalem jeszcze raz, bardzo starannie (sic!). I szanowne radyjko kazalo mi czekac pol godziny. No to pojechalem dolac wody do spryskiwaczy, napompowac kola. Szkoda tylko, ze na nogach mialem jaskrawozolte kapcie w ksztalcie Homera Niewazne. Po polgodzinnej przejzadzce radio ponownie poprosilo mnie o kod. Wiec najwyrazniej 8348 nie dziala. Czyli wychodzi na to, ze albo kod jest zly albo radio bylo zmieniane.

Poczekam, moze komus uda sie wygenerowac inny kod to sprobuje. A jak nie to w sobote wytargam radio i spisze z niego bezposrednio numer (z tego co pamietam to jest na naklejce na wierzchu radia, tak?).

Zostalo 7 prob

Jeśli CK potwierdził kod, to nic nowego nikt nie wymyśli, może masz źle odpisany kod, wyjmij to radio jak pisałeś i podaj to co jest na radiu

Rany boskie to skad sa te "cyferki" z ksiazki tel?
Nie podejrzewalem o taki brak... roztropnosci, ze tak to ujme.
Nastepnym razem nie kiwne palcem jak nie zobacze foto etykiet.
Nie masz 4 gwozdzi?
Wstaw sobie gramofon.

A jak kolo oski obrotomierza mam "D" napisane to jakie mam cisnienie doladowania, widac to w fusach czy liniach papilarnych

"Cyferki" mam z broszury pt. Audio Guide, ktora byla w schowku samochodu. Wiec mialem prawo podejrzewac, ze te "cyferki" dotycza radia zamontowanego w aucie, nieprawdaz?
Czterech gwozdzi nie mam, nie mam nawet porzadnego wkretaka bo wynajmuje pokoj w domu i nie potrzebuje takiego ekwipunku. Proste.
Chcialem miec radio rozkodowane "na szybko", nawet nie podejrzewalem, ze radio moglo byc kiedykolwiek wymienione (skad mialem wiedziec? Widac to w fusach czy w liniach papilarnych?).

Pozdrawiam

najnowsze doniesienia z pola walki.
Dzis w pracy wytargalem radio i okazalo sie, ze faktycznie bylo ono wymienione.

Numer seryjny tego w aucie to M293961.

Dla Pana (jak mniemam) CKsrv, foto ponizej. Niestety, jak sie okazalo, nokia E65 ma kiepskie makro.

Pozdrawiam i licze na pomoc (mam nadzieje, ze ostatni raz, przynajmniej w tym temacie)

4933

tez nie prazy...

A dobrze spisałeś nr?

Jak wprowadzasz kod?

numer spisany dobrze, zreszta na zdjeciu (baaardzo slabo) widac, ze sie zgadza. 293961

kod wpisuje tak jak podaje Audio Guide, jedynka 4 razy, dwojka 9 razy, trojka 3 razy, czworka 3 razy (4933) i potwierdzam piatka.

http://www.dndservices.co.uk/htmls/online/ford.php może coś pomoże

Cytat:
2008-04-22 23:49:31, tomason2 pisze:
www.dndservices.co.uk/htmls/online/ford.php może coś pomoże

No tak. Ale to nie darmocha :/ Zanim skorzystam z ich pomocy zglosze sie do ASO Forda i zapytam skolko funtow bedzie to u nich kosztowac... Przynajmniej bede mial od reki i jak nie zadziala to na ich odpowiedzialnosc
A jak nie zaprazy to od biedy mam gdzies w szafie jakiegos pionka, tylko nie wiem czy dziala

PS. Gdzies kiedys czytalem, tudziez slyszalem o mrozeniu radia. ktos probowal? generalnie chodzi o to, zeby wrzucic radio szczelnie owiniete w siatki do zamrazalnika na min 45 minut i kazdy kod musi puscic. Ale wolalbym tego nie robic, chyba, ze ktos potwierdzi, ze jest skuteczne...

pozdrawiam

Przepraszam, ze podbijam po sobie ale nikt inny nie odpowiada w temacie.

Mysle, ze mozna go spokojnie zamknac lub pozostawic dla "potomnych"-decyzja do podjecia przez moderatorow.

Wybralem sie z panna na romantyczna przejazdzke i bylem w okolicy, w ktorej mieszka poprzedni wlasciciel (ok 30 km odemnie). Wiec nie moglem odmowic pokucie wstapienia do niego. Po przeszukaniu jego pokoju znalezlismy pared dokumentow dot. auta, w tym faktura za radio, wymienione w 2002 roku (koszt z robocizna 29 funtow). Na fakturze, bykami w dwoch miejscach podany kod do odblokowania radia. Szybko wpisany-dziala.

Podsumowujac, dziekuje za zaangazowanie i pomoc.

Pozdrawiam.

PS. Dziwne, ze nie zadzialal kod wygenerowany przez Wasze kalkulatory. Czy mozna go jakos manualnie zmienic? I czy mozna ustawic zeby po blednym wpisaniu kodu nie trzeba bylo czekac pol godziny?

a ja mam pytanie, nie chcę zakładać nowego tematu, kolega ma we Fieście Radio RDS 5000 wpisał źle kod parę raz u i mu radio zablokowało da się coś z tym zrobić ?