GOLF 5- CZY KTOS MIAL JAKIES PROBLEMY Z TYM SAMOCHODEM

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
MOJ NA RAZIE JEZDZI BEZ PROBLEMOW
SPALANIE OK 8 L

w gruncie rzeczy samochody z tej grupy to sa takie ze przez pierwsze 6 lat to polega ich obsługa na tym ze lac i jechac. Pozniej jak trzeba robic to trzeba wsadzic troche kasy i znowu lac i jezdzic. A spalanie jak dla mnie troche duze swoja cordoba wyciagam 5l po miescie gora 6,5L

nie koniecznie przez pierwsze 6 lat. zobaczymy to nowe golfy pokaza jak beda mialy przebiegi powyzej 100 tys...(duzo golfow jezdzi w roznego typu firmach, wiec niedlugo bedziemy cos slyszeli czy sie sypia czy nie)
Co do spalania. Uszek nie mow ze duzo i nie porownuj do swojej cordoby. nie wiem jaki masz silnik i jaki ma kolega w golfie. Z twojego spalania to mysle ze masz 1,4 60 km. A kolega w golfie moze miec np 2.0 FSI i miec 150 km...

tak owszem mam 1.4 ale to tez zalezy od jazdy mamie to pali 8 l a i czasem i wiecej

no ok ale nie ma sensu porownywac spalania jesli nawet nie wiesz jaki silnik jest w tym golfie. Na silnik 1,4 8 litrow to sporo ale na np 2,0 to moze byc malo...

heh no to fakt jak na 2.0 to moze byc mało !! choc te nowe silniki mało kiedy przekraczaja spalanie ponad 10 l stare owszem nawet i ponad 30 l

wiesz przy 150 konikach 10 litrow przekroczyc jest baaardzo latwo Dla chcacego nic trudnego

posiadam golf V plus 2005r., 2,0 TDI-140 kM, z przebiegiem 142000 km. Średnie spalanie około 8l/100km. Obecnie nie mam żadnych problemów. Jedynie pedał sprzęgła potrzebuje większej siły nacisku, co jest męczące w mieście przy manualnej 6-biegowej skrzyni.