Przyciemnianie szyb jaka folia bardziej odpowiada

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jak uważacie jaka folia bardziej będzie odpowiadać do czarnej omegi sedan:

taka

czy taka ????

zobacz sobie jak u mnie wyglada...nie jest za ciemno i nie przeszkadza w niczym a i z policja nie mam problemow...z tylu folia 2 a z przodu 1
http://polskajazda.pl/Samochody/Opel/Omega/12574

no to jest ok ale nie mam porównania z tymi lekko błyszczącymi
ile płaciłeś za przyciemnienie

jak traficie na przemądrzałego pana policjanta to i tak każe zdzierać folię w przednich szyb albo dowód zabierze. be ma zielone szyby więc już nieco "przyciemnione" i trzeba umiejętnie je dobrać, żeby przepuszczalność była min 70%

Cytat:
2007-08-12 21:34:07, OpelOmega pisze:
no to jest ok ale nie mam porównania z tymi lekko błyszczącymi

proszę, będzie wg zamówienia ale A

który typ kwestia gustu, tu masz lekko przyciemniającą folię oczywiście lustrzanki inaczej wyglądają w zal od słońca.
dlatego:

wersja mało słońca:

wersja więcej słońca:

wersja dużo słońca:

a tu inne auta - skoda czarną, focus lustrzaną, obie folie w wersji max-nieprzepuszczalnej

ceny dla omegi sedan (wszystkie szyby procz przedniej oczywiscie ):
czarna - ok 500zl
lustrzanka - ok 700zl

Chyba zdecyduje się na lustrzankę, szyby bardziej odróżniają się.
Czarna bardziej pasuje do obwódek chromowanych.

Co do ceny to chyba standard bo tam gdzie ja zakładam dokładnie to samo mi podali, a zakład polecany przez lobowicza.

Cytat:
2007-08-12 22:51:51, QNA pisze:
jak traficie na przemądrzałego pana policjanta to i tak każe zdzierać folię w przednich szyb albo dowód zabierze. be ma zielone szyby więc już nieco "przyciemnione" i trzeba umiejętnie je dobrać, żeby przepuszczalność była min 70%

Zielone szyby są przyciemnone na ok. 26%. Jakakolwiek folia barwna powoduje zmniejszenie przepuszczalności poniżej magicznej 70-tki.

Więc żeby się zmieścić w limicie, to możesz umiejętnie do takich szyb dobrać co najwyżej folię przeźroczystą

Immo - nakazy sa po to aby je łamać

Cytat:
2007-08-13 16:10:01, Brutal pisze:
Immo - nakazy sa po to aby je łamać

Hehe, sam mam mocno ciemne szyby z przodu

Zauważcie, że jak się przyciemni cały tył, to automatycznie ma się wrażenie, że przednie są też ciemniejsze, jako że w samochodzie jest ciemniej. Sam byłem ździwiony, jak kolega sobie zrobił i myślałem, że przednie boczne też przyciemnił, a nie zrobił tego...

Cytat:
2007-08-13 17:05:32, Immo pisze:
Hehe, sam mam mocno ciemne szyby z przodu

Ty to olejna pomalowałeś

tyl ciemne przod jasnjsze i taki efekt

ryba-1 z przodu jaką folię dałeś do obklejenia?? Taką folią sobie strzele wszystkie szyby(oprócz przedniej-pisze żeby nikt się nie doczepił)

pozdrawiam

jutro jadę przyciemniać szybki i do teraz nie wiem jaką folie założyć

Cytat:
2007-08-22 21:11:11, OpelOmega pisze:
jutro jadę przyciemniać szybki i do teraz nie wiem jaką folie założyć

To po co w ogóle przyciemniasz?

żeby upiększyć omegę ale nie wiem czy lustrzanką czy czarną

Cytat:
2007-08-22 21:17:58, OpelOmega pisze:
żeby upiększyć omegę ale nie wiem czy lustrzanką czy czarną

Domyślam się jedynie dziwię się że chcesz coś zrobić chociaż sam nie wiesz do końca co chcesz osiągnąć. Takie robienie czegoś na siłę...

Najlepiej powiedz fachowcowi że chcesz zobaczyć jak będzie wyglądać taka czy inna folia na aucie, oni mają mnóstwo mniejszych i większych skrawków. Niech przyklei na jedną szybę taką, a na drugą - inną folię i sam zobaczysz co lepiej wg Ciebie wygląda na samochodzie.

ja wiem jak wyglądają samochody z taką czy taką.
nie zakładam folii dlatego że mam za dużo pieniędzy tylko dlatego że podoba mi się omega z folią.
ale do końca nie jestem zdecydowany co wybrać co bardziej pasuje do czarnej omegi.
może jakaś podpowiedz z twojej strony

Walnij sobie najjaśniejszą na wszystkie szyby. Ja tak mam i jest w sam raz:

A to fotka ze zlotu, by ADMIN :

[ wiadomość edytowana przez: ilku dnia 2007-08-22 22:19:23 ]