Polerka

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam pytania czy lepiej spolerować miejsca polerowane papierem 2500 ręcznie czy polerka ( pasta G3) ??

pastą.

pasta g3 tak ?? tylko czy ręcznie czy maszyną ?? polerka na wkretarke np.

z tego co wiem do polerowania musi byc specjalna maszyna bo innymi mozesz przegrzac lakier

no to zostaje recznie lub kupić maszyne

Maszyny nie sa drogie w hiper duzo ich jest

polerka

[ wiadomość edytowana przez: nomos dnia 2008-07-20 20:46:49 ]

nooooooo i masz pewne ze lakieru nie przepali

Dzisiaj odebrałem swojego żuka z polerki,zabuliłem 280 ale warto było,żuk nie do poznania.

[ wiadomość edytowana przez: kris2629 dnia 2009-06-27 13:05:32 ]

Pamietaj ze Fraccelą G3 rtobi sie na mokro razem z wodą. Dotego zalezne są też krazki, biały,czarny i pomaranczowy, czarny jest najbardziej miekka, i ona raczej nadaje sie tylko do nabłyszczenia lakieru np mleczkiem.

[ wiadomość edytowana przez: Magik123 dnia 2009-06-27 13:20:45 ]

Witaj magik,nie wiem jak oni to robili i czym,oddałem esa do profesjonalnego serwisu i efekt jest niesamowity

bardzo drogo za polerke ja dalem 150 zl normalnie z FV i praniem tapicerki przednich siedzen (takim chyba normalnym) foty mojej "perelki" e profilu

witam. jak już wspomiał Magik123 polerkę pastą G3 robi się na mokro i nie potrzeba specjalnej maszynki pracowałem na lakierni i polerki zawsze robiłem wielką kątówką na wysokich obrotach z białymi gąbkami. a po polerce standardowe mycie auta osuszanie i smarowanie plassmalem czy jakoś tak się to nazywało co dawało piękny efekt i likwidowało smugi po polerce

cooo duża kątówką zastanów się co piszesz bo "zwykła kątówka ma 12 tyś obr a polerka max 3 i przy zwykłej spalony lakier jak w banku

Cytat:
2009-06-27 14:40:03, Marcino23 pisze:
bardzo drogo za polerke ja dalem 150 zl normalnie z FV i praniem tapicerki przednich siedzen (takim chyba normalnym) foty mojej "perelki" e profilu

no wiesz,każdy krzyczy sobie ,co miasto to różne ceny,a i tak nie żałuję,niebo do ziemi-przed a po

nie wiem ile miała obrotów ta kątówka. i jest możliwość przypalenia nią lakieru, ale to trzeba wiedzieć jak robić takim osprzętem. a kilka lat praktyki na lakierni robi swoje

Ja polerowałem samodzielnie na początku pasta g3 i potem mleczkiem 3m polerka celma , zdjęcie nie oddaje rzeczywistego efektu

no ale widać że świeci się jak psu j****

Cytat:
2009-06-27 20:51:25, _ZiG_ pisze:
nie wiem ile miała obrotów ta kątówka. i jest możliwość przypalenia nią lakieru, ale to trzeba wiedzieć jak robić takim osprzętem. a kilka lat praktyki na lakierni robi swoje

na 100% była to kątówka wolnoobrotowa czyli taka polerka w kształcie klasycznej pilarki

kupiona w jakimś markecie za 27 zyla,założona jakaś tarcza z frędzlem.........no i lakierek się zkopcił