Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
PiotrS LOB WETERAN LO016 Gdańsk | 2008-04-21 22:36:19 73 - Przepływomierz powietrza - zbyt niskie napięcie
Uszkodzona przepływka - normalne przy gazie. |
leeyo1976 Omega A racibórz | 2008-04-24 12:56:21 wykrec przeplywomierz i sprawdz czy nie wygieło Ci klapy od przeplywomierza - z moich doswiadczen wynika ze najczesciej jest wyginana blacha aluminiowa przykrecona do glownego korpusu dwoma srubami. odkres ją wyprostuj i spowrotem dokrec - bedzie jak nowy... blaszka o ktorej mowie jest dostepna od strony wlotu do przeplywomierza. po wyprostowaniu jej i ponownym wkreceniu pamietaj zeby sprawdzic czy nie trze o obudowe przeplywomierza podczas odchylania...
leeyo |
omegolotC30NE Czerwin | 2008-04-24 13:47:30 Raz jeden w pewnej vectrzynie jak je...ło, to elementy klapy wpadły przez dolot pod zawory i...... |
przemas_24 omaga grudziądz | 2008-04-24 18:45:14 ja wymieniłem jeszcze świece i pomoglo ale najpierw musiałem kupić nową cewka bo się rozwalila, auto po każdym piardnięciu chodzilo na 3 gary po przegazowaniu było dobrze( do piardnięcia)
|
kaboom oma A Gniezno i okolice | 2008-04-26 23:35:26 z góry dzieki za wszystkie odpowiedzi sprawa wyglada nastepująco po wymianie przewodów w tym samym dniu wziałem sie za rozmontowanie kopułki i palca okazało sie ze jest wszystko ok i nie trzeba wymieniac ale zapobiegawczwo przeczysciłem jak by co... jednak objaw nie minał... na nastepny dzien rano jak odpaliłem samochód wszystko jakby było ok... po przejechaniu ok 10 km znów zaczał szarpac ale jak by mniej.... wkurzony pojechałem do elektromechanika zeby sprawdził wszystko pod kompem.. no i zero nic zadnych błedów nie wykazało... ale najlepsze jest ze w piatek musiałem zrobic dluzsza trase ok 250 km i nie wiem cud silnik chodzi jak igiełka bez najmniejszego szarpniecia.... nie mam pojecia co było przyczyna ze sie dławił ale jak narazie(odpukac) wszystko smiga bardzo dobrze... ten typ chyba tak ma.... |
Jaworess DEADSOUL Bfl Ostróda | 2008-07-12 13:27:24 Sprawdz kabelki od wtyczek do sondy i przepływki...miałem za niskie napięcie przy silniczku krokowym i jak wyjąłem wtyczkę i lekko pociągnełem za kabelek to się okazało że jest podłączony tylko jeden a drugi nie. W omesi A nie ma wielu czujników a jak na dodatek świeci się "czeck engine" czasem to jesteś w domu...jakis czujniczek lub kabelek od czujniczka...luzik.Posprawdzaj. |