Szarpie przodem na lewo i prawo

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam mam pytanie trosze o inny samochód niż moja omega ale kupilem na firmę renault kangoo i gdy jadę przy 40 km/h to szarpie przodem i słuchać stuki jak by z przegłubu ( napęd na przód) ale jadąc prosto lub w zakręcię. proszę pomóżcie mi to rozwiązać?

pewnie wyskoczyla polos albo krzyzak sie rozpadl i rolki juz sobie pustosza skrzynie biegow

Cytat:
2008-05-22 19:26:54, przemas_24 pisze:
proszę pomóżcie mi to rozwiązać?

Poprostu wizyta u mechanika ?

Niedlugo bedzie tak: witam, nie chodzi mi o omege, ale boli mnie z boku jak pokasluje, pomozcie, co to moze byc ???

Najprościej wjedź na kanał i oblukaj.Nawet możesz podnieś na lewarku i poruszać za przeguby.W porządnym warsztacie nie powinni Cię skasować za popatrzenie co jest nie tak.

Vino trafiłeś w sedno sprawy tylko,że mnie boli jak leżę na boku ,wiesz może co to jest?

nie ,no jaja sobie robię

no tez sie usmiałem bo humor znam. ale zwracam sie z tym problemem tutaj bo na forum od reno to sobie opisują jak żarowki się wymienia albo gdzie jest bagnet od oleju.

Cytat:
2008-05-23 22:00:22, GrzegorS pisze:
Vino trafiłeś w sedno sprawy tylko,że mnie boli jak leżę na boku ,wiesz może co to jest? nie ,no jaja sobie robię

Hehehe, no oczywiscie ze wiem Tak jak w tym dowcipie, co faceta bolal lokiec i mial oddac mocz do badania

Cytat:
2008-05-25 19:18:54, Vino pisze:
Hehehe, no oczywiscie ze wiem Tak jak w tym dowcipie, co faceta bolal lokiec i mial oddac mocz do badania

Vino chyba nie znam tego a może i mnie pomoże ?

przemas-w autach z napędem na przednią oś najczęściej idą przeguby,zacznij od tego ,póżniej masz półoś,krzyżak .......

jeśli przy skrętach (jadąc wolno)stuka (z przodu)(skręć kierownicę na maxa raz w lewo raz w prawo)to na bank przeguby.