Zdjęcia silnika 1.8 16V 105PS połączenia kabli

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!
Do wszystkich którzy posiadają silnik 1.8 16V 105 PS. Czy mógłby mi ktoś wysłać szczegółowe zdjęcia tego silniczka ? Chodzi mi dokładnie o połączenia kabli pod machą. Będę wdzięczny.

Paweł

Do czego właściwie potrzebujesz te fotki? Mogę wrzucić od 115 . Gdzieś czytałem że niewiele sie róznią te silniki

kabli czy przewopdów wysokiego napięcia.
Jeżeli chodzi o to drugie, to cewka i oryginalne przewody mają oznaczenia do którego cylindra (i ich długość) sugeruje gdzie który pasuje, takzę trzeba być miszczem aby to s-piepper-olić

Cytat:
2008-05-23 10:06:15, Sinuspi pisze:
kabli czy przewopdów wysokiego napięcia. Jeżeli chodzi o to drugie, to cewka i oryginalne przewody mają oznaczenia do którego cylindra (i ich długość) sugeruje gdzie który pasuje, takzę trzeba być miszczem aby to s-piepper-olić

Witam!
Nie chodzi mi o kable wysokiego napięcia, a głównie o przewody wychodzące z alternatora. Chyba coś źle jest spięte, bo nie ma ładowania, kontrolka akumulatora ciągle świeci nawet po odpaleniu.

Pozdrawiam
Paweł

Cytat:
2008-05-23 10:01:00, arti31 pisze:
Do czego właściwie potrzebujesz te fotki? Mogę wrzucić od 115 . Gdzieś czytałem że niewiele sie róznią te silniki

Tak jak niżej, potrzebuje głównie podejrzeć jak jest podpięty alternator.
pzdr

Cytat:
2008-05-24 10:28:13, Dumahh pisze:
Tak jak niżej, potrzebuje głównie podejrzeć jak jest podpięty alternator. pzdr

Z alternatora idzie do rozrusznika i później do aku
Drugi(cieńki) idzie na deske

Cytat:
2008-05-25 15:14:18, djtados pisze:
Z alternatora idzie do rozrusznika i później do aku Drugi(cieńki) idzie na deske

Dziękuję, tak zrobiłem, działa wszystko!
Pozdrawiam
Paweł