[GETZ] montaż klimatyzacji

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Czy ktoś wie gdzie można założyć klimatyzacje poza ASO ??
Jaki jest koszt, bo używana oryginalna klima jest już za 2000zł.
Ewentualnie może ktoś wie czy sprawia problem przełożenie z jednego auta do drugiego.
Zapowiadają ze to lato będzie dość upalne

Pozdrawiam i dzięki za odp.

2000zł to trochę dużo, do Accenta można kupić już za 1000zł.

Montaż, po za ASO wręcz wskazany.
Najlepiej spróbować zrobić to we własnym zakresie, lub zlecić to gdzieś poza miastem.

Druga sprawa to instalacja elektryczna w aucie, jeśli jej nie ma to montaż będzie utrudniony.

Nie jest to nie wykonalne, ale dosyć kosztowne, jeżeli robi sie to w warsztacie.

Niech wypowiedzą się koledzy którzy znają to z autopsji.

link do foto....

[ wiadomość edytowana przez: Jarek_2 dnia 2008-03-31 17:25:49 ]
[ powód edycji: scalenie 2 postów ]

No tak, ale pewnie od Accenta nie będzie pasowało, fakt faktem ze ten sami silnik, ale inne mocowania lub rozmiary samej chłodnicy. Szczerze to nie wiem za bardo gdzie szukać. Znalazłem jedynie taką na ALLEGRO ale ja mam Gacka z 2004 a ten jest z 2007... :/ może ktoś ma do sprzedania klimatyzacje do mojego rocznika ?

Ten zestaw z allegro sie nie nadje, bo jest z anglika.

W angliku silnik jest zamocowany tak samo jak w wersji europejskie, czyli sprężarka + mocowanie + skraplacz (chłodnica), będą pasować.

Natomiast problem leży we wnętrzu auta, parowacz umieszczony jest pod schowkiem pasażera anglika, czyli parowacz nie będzie pasować bo jak go obrócimy to mocowanie przewodów cieczowych może sie nie zgrać z dziurą w grodzi. Podobnie jest z przewodami czynnika chłodniczego są takiej długości i tak pozaginane aby wejść do grodzi z drugiej strony.

O koszt montażu zapytaj się w warsztacie zajmującym się serwisowaniem klimatyzacji samochodowej.

Witam

Kiedy kupowałem Getza na początku oferowano mi model bez klimy, bo niby nie było. Proponowano mi dodanie później. Koszty były takie: klima ok. 3500 zł, montaż ok. 700 zł, w ASO Hyundaia. Na całe szczęście znaleziono auto z fabryczną klimą i koszt montażu i cała operacja odpadła (zapłaciłem tylko za klimę). Z tego co mi mówiono zakładanie klimy trwa kilka godzin (kable, elektryka - przekaźniki, bezpieczniki, filtry, itd.). Wedle wnikliwszych danych, auta z fabryczną klimą mają akumulatory 55 Ah, a nie 45 Ah, to należy też mieć na względzie.

Pozdrawiam
G26

No ja zostałem poinformowany, ze klimatyzacja do mojego Gacka w ASO będzie kosztować 6000zł. Auto zabierają na 2 dni, ponieważ jest kupa zabawy przy tym, np. Ściąganie całej deski by dostać sie do parownika Taki demontaż to dla mnie masakra w szczególności jak oni to zapną na stare zatrzaski, i to będzie trzeszczeć jak nie powiem co... Poza tym 6000zł to 40% wartości auta

Witam. Ja jestem na etapie montażu klimatyzaccji do mojego getza. Mam pytanie do tych któży mają fabryczną klimę czy ktoś mógł by przesłałać kilka zdięć takiej instalacjii?