Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
kpawel HF MEMBER Accent Warszawa | 2008-03-31 17:01:23 2000zł to trochę dużo, do Accenta można kupić już za 1000zł.
Montaż, po za ASO wręcz wskazany. Najlepiej spróbować zrobić to we własnym zakresie, lub zlecić to gdzieś poza miastem. Druga sprawa to instalacja elektryczna w aucie, jeśli jej nie ma to montaż będzie utrudniony. Nie jest to nie wykonalne, ale dosyć kosztowne, jeżeli robi sie to w warsztacie. Niech wypowiedzą się koledzy którzy znają to z autopsji. link do foto.... [ wiadomość edytowana przez: Jarek_2 dnia 2008-03-31 17:25:49 ] [ powód edycji: scalenie 2 postów ] |
klodek HF MEMBER Getz z LPG Wrocław | 2008-03-31 21:49:49 No tak, ale pewnie od Accenta nie będzie pasowało, fakt faktem ze ten sami silnik, ale inne mocowania lub rozmiary samej chłodnicy. Szczerze to nie wiem za bardo gdzie szukać. Znalazłem jedynie taką na ALLEGRO ale ja mam Gacka z 2004 a ten jest z 2007... :/ może ktoś ma do sprzedania klimatyzacje do mojego rocznika ? |
kpawel HF MEMBER Accent Warszawa | 2008-03-31 22:20:59 Ten zestaw z allegro sie nie nadje, bo jest z anglika.
W angliku silnik jest zamocowany tak samo jak w wersji europejskie, czyli sprężarka + mocowanie + skraplacz (chłodnica), będą pasować. Natomiast problem leży we wnętrzu auta, parowacz umieszczony jest pod schowkiem pasażera anglika, czyli parowacz nie będzie pasować bo jak go obrócimy to mocowanie przewodów cieczowych może sie nie zgrać z dziurą w grodzi. Podobnie jest z przewodami czynnika chłodniczego są takiej długości i tak pozaginane aby wejść do grodzi z drugiej strony. O koszt montażu zapytaj się w warsztacie zajmującym się serwisowaniem klimatyzacji samochodowej. |
Getz26 HF MEMBER Hyundai Getz Poznań | 2008-04-01 15:58:57 Witam
Kiedy kupowałem Getza na początku oferowano mi model bez klimy, bo niby nie było. Proponowano mi dodanie później. Koszty były takie: klima ok. 3500 zł, montaż ok. 700 zł, w ASO Hyundaia. Na całe szczęście znaleziono auto z fabryczną klimą i koszt montażu i cała operacja odpadła (zapłaciłem tylko za klimę). Z tego co mi mówiono zakładanie klimy trwa kilka godzin (kable, elektryka - przekaźniki, bezpieczniki, filtry, itd.). Wedle wnikliwszych danych, auta z fabryczną klimą mają akumulatory 55 Ah, a nie 45 Ah, to należy też mieć na względzie. Pozdrawiam G26 |