Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
krzychu_ch Klubowy Weteran Octavia Sosnowiec | 2008-04-07 17:56:26 Spróbuj antenkę dać bliżej przodu autka
Ja kiedyś jak testowałem ręczniaka Dragona PROcośtam to mo komputer w pokoju świrował |
Adam4302 Klubowy Weteran Dacia Logan Katowice Wsch. Wąsk. | 2008-04-07 18:22:36
Bezedura Ja zapytam o coś trywialnego, czy wystroiłeś antenę? ----------------- czasem tu zaglądam |
Zwierzu Octavia 2 Warszawa | 2008-04-07 18:33:03
Prawde mówiąc gdybym tego nie zrobił i tu pisał to mozna by mnie zapytac czy jestem zdrowy psychicznie |
krzychu_ch Klubowy Weteran Octavia Sosnowiec | 2008-04-07 19:02:44
A radio jest nowe czy z piątej ręki Jest kilka możliwości: - radio jest rozstrojone i "sieje" gdzie popadnie po sprzęcie RTV, - antena rozsiewa harmoniczne, które zakłócają pracę innego sprzętu RTV, - źle zestrojona antena. Co do radia i anteny to bzdura - jak już Ci napisali. Najpierw połóż kabel po drugiej stronie - może pomoże Sprawdź omomierzem ekranizację kabla antenowego Może jest gdzieś przetarty lub nie ma dobrego masowania i stąd te zakłócenia Jak na innej antenie było dobrze to obstawiam jej wine |
Zwierzu Octavia 2 Warszawa | 2008-04-07 19:21:55 Radio jest nowe , gdy wezme inna antene i na zywca podłacze ja ,oknem na dach wtedy działa bez problemów. Stad wnioskuje ze to kwestia tego ze jedna rynną idzie
-kabel antenowy (cb) -zasilanie tuby -chinche do tuby Tak wiec radio raczej nie sieje skoro z inna antena działa.
Jeśłi bardziej mozesz sprecyzowac ten podpunkt bede bardzo wdzieczny A antena jest zestrojona dobrze i ma mase sprawdzał to fachowiec dziskaj rano.
Własnie jeden z tych fachowców powiedzial ze mial podobną historie i zmiana anteny na presidenta (tak jak radio) pomogła chętnie tez bym to sprawdził jednak nikt ze znajomych nie ma takowej anteny. A w czwartek pojade i przewale calosc na druga strone mam nadzieje ze pomoze bo juz mi sie cierpliwosc konczy |
krzychu_ch Klubowy Weteran Octavia Sosnowiec | 2008-04-07 19:39:09
Bez obrazy, ale który fachowiec ciągnie kable zasilania i sygnału obok siebie Przewal kable antenowy od CB na druga stronę autka i może się uspokoi |
Zwierzu Octavia 2 Warszawa | 2008-04-07 19:53:59 Trochę zle napisałem moja pomyłka sygnałowy kabel idzie srodkiem auta reszta jak pisałem. |
Zwierzu Octavia 2 Warszawa | 2008-07-13 12:20:43 Odłaczylem wzmacniacz i okazuje sie ze CB gryzie sie z radiem co za kibel... |
Cwikus DU Espero 1.5GLX 16V Piekary Śląskie | 2008-07-13 13:28:44 1. pociagnij bezposrednie zasilanie do radia i cb z wlasnymi bezpiecznikami (osobne dwie instalacje dla 2 urzadzen) - pamietaj ze rca, antene fm, antene cb i zasilanie wzmaka musisz prowadzic roznymi drogami, unikajac dodatkowo elektryki samochodowej o wysokich natezeniach lub niskim przekroju - jak to wszystko pogodzisz, nie bedziesz mial problemow. |
robert_or3 Member Klubu Espero Citroen C5 FL Łękawica | 2009-06-26 19:42:05 Moim skromnym zdaniem masz gdzieś przetarty przewód od anteny CB. Z zawodu jestem elektrykiem i zdarzało mi się już coś podobnego tyle że z domofonami. Kiedyś naprawiałem domofon w którym skrętka leżała na jednym korytku z przewodami 230V. Efekt był taki że nie dało się rozmawiać. Po wymianie przewodu na ekranowany wszystkie pobrzękiwania zniknęły bez najmniejszego śladu i stąd mój wniosek. Jeśli przewód ma masę, a ekran nie jest przetarty nie ma szans na rozsiewanie zakłóceń. Kiedy miałem jeszcze fiata marea przewód antenowy leżał razem z tym zasilającym skrzynię basową i nie miałem żadnych zakłóceń. |
DeeJay Klubowy Weteran Omega B 2.0 8V + Cal ... Łódź | 2009-06-26 19:52:52 Rok czasu...
Ehhh... |
adamesce bylo Espero jest Ope ... Sosnowiec | 2009-06-27 14:53:25
nie przesadze, jeszcze nie minal hehe |
robert_or3 Member Klubu Espero Citroen C5 FL Łękawica | 2009-07-11 16:23:10
Może i trochę minęło, ale myślę że warto udzielać jakichkolwiek informacji nawet na stare tematy, ponieważ przed założeniem nowego tematu zgodnie z regulaminem wypada użyć opcji szukaj jeśli ktoś będzie miał podobny problem być może znajdzie tu odpowiedź. |
DoktorX Member Klubu Espero Daewoo Espero CD Witów koło Sieradza | 2009-08-28 15:40:41
masz 100% rację |