Przekładka z 3000 do 3.0 "93

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jako że zaczyna mierzić mnie straszliwie ilość chromu przy moim czarno-grafitowym "bolidzie", więc wpadłem na pomysł aby pozbyć się tych błyskotek. Więc "zapytuję"...
Ktoś się może orientuje jak wyglądała by sprawa przekładek plastików zewnętrzych czyli zderzaków, progów, listew bocznych oraz atrapy przedniej z Omegi 3000 do 3.0 po lifcie?
Coś trzeba przerabiać?
Zderzak przedni chyba raczej pasuje bo taki widziałem u dan-cnc. Co z tyłem? Były chyba dwa rodzaje tylnych zderzaków, a różnica polegała na umiejscowieniu wycięcia pod końcówkę wydechu, dobrze myślę?
No i przede wszystkim listwy. Te od Omy przedliftowej będą pasować do tej po lifcie? Przetłoczenia na drzwiach i błotnikach są te same?

[ wiadomość edytowana przez: kuba dnia 2008-07-11 15:58:06 ]

Hej
Przetłoczenia drzwi są te same na 99%, z przodu inne są błotniki, ale różnią się tylko miejscem na kierunki (szerokie).
Tak to wszystko powinno pasować bez problemu

Krotko i na temat Panie Kubo
wszystko pasuje
Jesli chcesz miec komplet to:
-zderzak przod + grill
-zderzak tyl (rodzaj wyciecia w zaleznosci od wersji silnikowej
12v owal, 24v prostokat pod podwojna prostokatna koncowke)
-progi (nakladki) sa te same tylko w 3000 w lakierze
-listwy na drzwi (drzwi sa dokladnie te same w kazdym roczniku, ale listwy to nie te same co przed liftem! Listwy przed liftem maja maly niklowany pasek a z 3000 nie)
-nakladki na blotniki przod ponizej listwy
-spojler na klapie no i naklejki ofkors

Chyba wszystko jesli cos pominalem to dopisac

Pomijam w tym miejscu srodek, w ktorym roznice juz nie wielkie
w sumie chyba tylko polskora w kublach i kiera z innym logo

a tak na marginesie to chromy rzadza

Kuba a czemu taka zamiana? Chromy ladnie wygladaja Jak sie pozbedziesz chromow, zderzakow itp to pogadamy o nich Mi sie przyda pare rzeczy.

Dzięki Panowie
Tak myślałem ale wolałem mieć pewność.

Cytat:
2008-07-11 22:12:39, fatboy82 pisze:
Kuba a czemu taka zamiana? Chromy ladnie wygladaja Jak sie pozbedziesz chromow, zderzakow itp to pogadamy o nich Mi sie przyda pare rzeczy.

Pogadać zawsze można
Zderzaki popękane, w przednim wyłamane mocowania przeciwmgielnego lewego (trzyma się na trytytkach) więc żadna rewelacja. Środka raczej nie będę ruszał ale kto wie, może? Zostaje jeszcze automat, ale to poczekam aż się zupełnie rozsypie. Manuala będę ściągał jednak wcześniej tak dla pewności, żebym nie obudził się z ręką w nocniku przypadkiem

Kuba jak Ty jezdzisz ze masz oba zderzaki popekane?? Mam nadzieje ze boczne listewki chociaz oszczedziles

Cytat:
2008-07-11 23:05:32, fatboy82 pisze:
Kuba jak Ty jezdzisz ze masz oba zderzaki popekane?? Mam nadzieje ze boczne listewki chociaz oszczedziles

Za szybko Robaczki się nie wyrabiają i stąd te pęknięcia
Poprzedni właściciel miał jakieś przygody
Listewki jeszcze są całe. Zobaczymy po demontarzu

[ wiadomość edytowana przez: kuba dnia 2008-07-12 00:23:05 ]