Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
madzia_83 TOYOTA MANIAK Mimlowóz e9 Gardawice | 2008-05-30 09:40:13 Mam 2 pytania, które od pewnego czasu mnie nurtują.
1. Czy obroty mogą same się obniżyć tz. Big podkręcił obroty w Rollce tak (w zeszłym roku) aby na wolnych miała 1000-1100. Obecnie same obniżyły się do 900 przez co autem się mocno trzęsie. Chciałabym je lekko podkręcić ale zastanawiam się czy to mam sens. Może coś jest nie tak 2. Ja w waszych Rollkach zachowuje się wskazówka prędkościomierza? Wczoraj zauważyłam, ze np. ruszając długo nie podnosi się do góry (dopiero na 2 biegu) a potem mimo iż osiągam jakąś tam prędkość - ona wolno idzie do góry. Tak jakby nie nadążała za prędkością auta. Opadając nie opada płynnie ruchem jednostajnym w dół tylko mam wrażenie, że opada i na ułamek sekundy zatrzymuje się. U mnie zegary są wymieniane, tarcze też więc może dlatego? Ale nigdy wcześniej to nie rzuciło mi się w oczy. Może jakiś paproch dostał się pod wskazówkę i ją hamuje? Co robić? |
madzia_83 TOYOTA MANIAK Mimlowóz e9 Gardawice | 2008-06-06 14:43:07
dzięki za odpowiedź Domyślałam się że to w związku z luzem na przepustnicy no ale wiadomo jak jest.
czyli jest nadzieja... Kurcze jak mnie to wkurza. Wszystko inne chodzi dobrze tylko nie to wrrrr... Teraz pytanie do Ciebie - miałbyś czas się tym zająć? [ wiadomość edytowana przez: madzia_83 dnia 2008-06-06 14:44:25 ] |
Bigelektron TOYOTA SPEC Katowice | 2008-06-07 22:43:48
Teraz za bardzo nie mam czasu ze wzgledu na dzidziora ,mysle ze musisz troche zmolestowac Wernera |
snabollskrieg Kraków | 2008-06-08 13:12:08 hm w moim e9 , co do prędkościomierza, również po starcie tkwi w miejscu, dopiero po przekroczeniu ok 20 km/h idzie w góre, ale potem juz jest ok. Do góry idzie płynnie, i opada tez płynnie |
madzia_83 TOYOTA MANIAK Mimlowóz e9 Gardawice | 2008-06-09 08:06:52
Z Wernerem może być problem gdyż ciężko przekonać kogoś kto twierdzi że wszystko OK |
madzia_83 TOYOTA MANIAK Mimlowóz e9 Gardawice | 2008-07-02 21:06:41 Chce zakończyć temat i dopowiedzieć coś
Przy okazji wymiany oleju podałam, drogi Maćku, P. Wernerowi, karteczkę z Twoją wypowiedzią Stwierdził, iż są to cenne uwagi (!) i że się tym zajmie. Wczoraj odebrałam Rolleksa późnym wieczorem i ogólnie byłam zawiedziona - bez zmian A dziś... nie wiem co się stało ale ZERO falujących obrotów nawet w mega upale (wewnątrz auta było pewnie ok. 60 C). Wskazówka z obrotomierza zatrzymuje się na magicznej cyferce 900 i nie rusza się z miejsca ani w górę ani w dół. Auto przestało się trząść jak galareta, kokpity już nie trzeszczą i jest spokojnie! Sukces! Dziś dużo jeździłam, auto było odpalane i gaszone, odpalane i gaszone ( i tak w koło... Macieju ) - trasa krótka i dłuższa i sama radość Mam nadzieję, że definitywnie pożegnałam falujące obroty, że to nie sen i że nic się nie zmieni w tej sprawie. Kolejne wieeelkie dzięki dla Ciebie ! |