[Scoupe] Wskaźnik poziomu paliwa.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam, mam problem, otoz nie dziala mi wskaznik poziomu paliwa i rezerwy, kiedys gdy wlaczylem zaplon to wskaznik opadl na dol u juz sie nie podniosl,

co zrobic z tym fantem, w bagazniku czyscilem te styki gdzie lacza sie te kostki i nic nie pomoglo
moze jest za to odpowiedzialny jakis bezpiecznik ?
Jesli ktos spotkal sie z takim samym problemem lub wie jak to zrobic to prosze o pomoc, moze jakos miernikiem to mozna sprawdzic gdzie lezy ustarka

Pozdr. Piotr

[ wiadomość edytowana przez: Jarek_2 dnia 2008-05-06 19:22:01 ]
[ powód edycji: tytuł ]

cytuje bo jakos latwiej sie odpowiada jak sie widzi na gorze

do autora pytania : bylem w aucie przed chwile zobaczyc jak to wyglada,we wtyczce sa 3 bolce, jeden masa jeden 5v drugi 12v ,spradz czy tak masz ,jak nie znaczy ,ze czujnik rozwalony,a wyjac to go nie wyjmiesz wogole mam cos z rezerwa i mi nie swiec lampka niewiem na jakiej to zasadzie dziala,wiem ,tylko,ze jak na krotko podlaczalem na tej wtyczce to palila sie rezerwa na desce , musi tez byc cos z czujnikiem.

[ wiadomość edytowana przez: maspex dnia 2008-05-06 20:09:07 ]

Wczoraj dobralem sie do tej wtyczki w bagazniku i zmierzylem probowka, prad 12V dochodzi, podczas mierzenia zapalala sie lampka rezerwy na tablicy. Wszystko wyglada na to ze padl czujnik, pozostaje kupic lejek i kanister zeby miec troszke paliwa w rezerwie

Witam ponownie, chciałbym dowiedziec sie jakie sa szanse na wymontowanie czujnika poziomu paliwa, bo moge kupic ale nie wiem czy da rade go wymienic, trzeba opuszczac zbiornik czy da rade od strony bagaznika ?? Boje sie ze tamte sruby sa juz skorodowane i chyba nie uda sie ich odkrecic. Poprosilbym znajomego mechanika o pomoc, tylko chce sie upewnic czy komus to sie juz udało i jak sobie z tym poradzil.

pozdrawiam,
Piotr