Spadek napięcia na stacyjce. Jak na przekaźnik?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!
Dopadła mnie wstrętna essizmora Czasem na gorącym silniku nie kręci mi rozrusznik a objawy jakby padł aku. Przegrzebałem archiwa forum no i wyszło szydło z worka... Wszystko wskazuje na to, że gdzieś na stacyjce siedzi troll i zjada mi prąd Czyściłem już styki w kostkach, wtyczkę przy aku itp, itd, pomogło na tydzień W te upały zdarza mu się częściej nie zapalić, wtedy nie pozostaje mi nic innego jak wysiąść i kabelkiem od wtyczki do aku go odpalić, wtedy pali na dotyk ale siara na całego
Teraz do rzeczy: nie chciałbym przerabiać zapłonu na guziczek (źle mi się kojarzy, ojciec w maluchu tak miał ) ale podobno można coś zakombinować z przekaźnikiem. Na kablu od stacyjki go założyć czy cuś? Wie ktoś jak

up...

klik

w tym temacie jest opisane jak i gdzie założyć przekaźnik .... wystarczy poszukać i poczytać o_O

Dzięki.
A szukałem, szukałem, z tego tematu dowiedziałem się o co biega. Niestety kolega szalonyziom dawno nas nie odwiedzał a do wcześniejszych opisów się nie dogrzebałem Jutro skombinuje przekaźnik i spróbuje zamontować