Wymiana płynu wspomagania ukł. kier.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam,
chce wymienic obecny plyn wspomagania, niestety (?) w układzie mam płyn koloru zielonego. Jak wiadomo z czerwonym mieszać nie wolno toteż kilka pytań...

1. Czy skoro wczesniej mialem plyn zielony moge go zlac w calosci i zalac płynem czerwonym?

2. Jeśli nie, to czy dostane ten zielony ale nie fordowski bo cena zabija?

pozdro

U mnie jest zalany czerwony i wszystko działa bez problemu.

Jeżeli pompa jeżdziła na zielonym i nie było z nią problemów to lał bym zielony, jężeli nie to już jest problem bo cały płyn z układu ciężko wypieprzyć (wiem bo wczoraj pompe zmieniałem - niepotrzebnie zresztą bo okazała się dobra) nawet jak zlejesz to coś Ci zawsze zostanie trzeba by było przedmuchać układ.
A co do marki bym się nie przejmował żaden fordowski tylko jakiś zwykły płyn (może nie marki "tesco" ale jakiś za 30pln). Ja nigdy do żadnego auta nie lałem orginałów i pompy śmigały jak ta lala.

Ja chyba już nie ustale koloru płynu do wspomagania. Ktoś może służy foteczką, który przewód zdjąć, żeby zlać płyn?

Witam, podepnę się pod temat. Ja mam z kolei płyn przeźroczysty , a przynajmniej bardzo jasny (ani zielony ani czerwony) !??! Czy to możliwe ? Czy ktoś wie co to może być

p.s. Mój kolega wyciągał płyn pokaźną strzykawką do butelki. Potem kręcił kierownicą kilka razy i znowu, i tak aż cały płyn wypompował.

Pozdrawiam i sorki za wtrącenie

Hmm tak wiec sprawa u mnie wyjasnila sie sama tak wiec watek mozna zamknac.

Tzn okazalo sie ze najnormalniej w swiecie mialem plyn czerwony tylko ze przez zabrudzenia zbiornika dalbym sobie glowe reke uciac ze jest zielony. Wiec innym radze na przyszlosc okreslac kolor / rodzaj plynu w bardziej profesjonalny sposob niz zrobilem to ja.

ps. uzupelnilem, smiga