Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Assassin Forumowicz Astra F caravan 1,6 ... Kutno | 2008-08-24 11:53:40 witam mam problemik następującego typu. przez noc padł mi akumulator. nic nie było włączone żadne światełka czy radio. dzień wcześniej dochodziły dziwne dźwięki w okolicach alternatora, takie piszczenie chociaż nazwałbym to raczej miauczenie. i podczas jazdy na chwilkę rozbłysła kontrolka od ładowania. ale przegazowałem i zgasła nie zapalając się ponownie. na drugi dzień akumulator nie daje znaków życia kontrolki ledwo co się palą mieł ktoś z Was podobny problem? z góry dzięki |
Assassin Forumowicz Astra F caravan 1,6 ... Kutno | 2008-08-24 23:05:29 no właśnie nic nie było grzebane w ostatnim czasie. tylko to miauczenie w okolicach alternatora słyszałem. |
Jacek1983 Pełnoprawny Klubowicz Civic EJ9 1.4 iS/Ast ... Warszawa | 2008-08-29 19:04:46
Dlatego tym bardziej, jak radzi Yannosick, trzeba sprawdzić parametry ładowania... Może szczotki się kończą... |
Assassin Forumowicz Astra F caravan 1,6 ... Kutno | 2008-08-29 23:23:47 witam
wymontowałem alternator i okazało się, że poleciał regulator napięcia, mostek i łożysko ;/ po wymianie wszystko wróciło do normalności poza żaróweczką ładowania, która się przepaliła. podobno to normalne w momencie jak leci regulator. pozdrówki |
mutra Forumowicz Astra 1,6 16 v CARAV ... Wrocław | 2008-08-30 09:49:42 miałem taką samą sytuację (przepaliły sie wszystkie diody) - akumulator na szczęście nie ucierpiał. Elektryk mówił że to typowa usterka. Jaki masz alternator? ( ja mam delco) |
Assassin Forumowicz Astra F caravan 1,6 ... Kutno | 2008-08-30 18:23:58
Mutra też mam delco, i jak pisałem wcześniej po wymianie tych elementów wszystko działa. tylko trzeba żaróweczkę zmienić. o właśnie orientuje się ktoś może ile w liczniku jest żaróweczek? pozdro 4 all |