Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
peter75 krosno | 2015-02-19 20:02:08 Dziękuję za odpowiedź.
Dałem auto to mechanika - mam obawy bo chyba chce pół auta rozbierać. Był podpinany pod kompa i z tego co mi powiedział mechanik to wyszedł błąd czujnika prędkości i kąta skrętu - czy coś takiego. Dodam że na komputerze pokładowym zamiast wskazań średniej prędkości i spalania mam tylko poziome kreseczki. Pokazuje tylko Range. |
Bigelektron TOYOTA SPEC Katowice | 2015-02-19 22:23:54
----------------- Toyota Lexus diagnostyka i naprawa Rowniez hybrydowe i wersje USA Tester toyoty Intelligent Tester 2 Techstream Kodowanie kluczy takze w przypadku zgubienia Mastera. Naprawa elektroniki. Regeneracja sterownikow Air bag. Wpisywanie nr.Vin w komputer |
peter75 krosno | 2015-02-20 21:58:22 witam
auto dzisiaj odebrałem od mechanika - zrobione , koszt 230,- Ponoć było dużo rozbierania, wyciągany był sterownik , widziałem na zdjęciu był delikatnie skorodowany , zostały na nim przeczyszczone ścieżki i ponoć jeden z kabli do sterowania był przerwany. Teraz kontrolka P/S nie świeci i wspomaganie działa. Mam tylko pytanie czy przez to że był odpięty akumulator mogło się coś w aucie poprzestawiać i jest bardziej mułowate? bo takie odniosłem wrażenie. |
Bigelektron TOYOTA SPEC Katowice | 2015-02-20 22:35:28
A ten komp pokladowy dziala i info o predkosci dociera do sterownka silnika i P/S? ----------------- Toyota Lexus diagnostyka i naprawa Rowniez hybrydowe i wersje USA Tester toyoty Intelligent Tester 2 Techstream Kodowanie kluczy takze w przypadku zgubienia Mastera. Naprawa elektroniki. Regeneracja sterownikow Air bag. Wpisywanie nr.Vin w komputer |
peter75 krosno | 2015-02-21 10:51:07 tak teraz wszystko działa , pokazuje śr.prędkość, śr.spalanie i chwilowe.
Jedynie co zauważyłem to jakby był trochę zamulony, tzn. na dwójce , czy trójce jak jest na niskich obrotach to bardzo pomału się zbiera, dopiero po 4000 tys. obrotów coś zaczyna jechać. Wymieniłem dzisiaj filtr powietrza bo był bardzo już brudny i zastanawiam się co jeszcze można zrobić żeby się lepiej zbierał. |
Bigelektron TOYOTA SPEC Katowice | 2015-02-21 11:10:06
----------------- Toyota Lexus diagnostyka i naprawa Rowniez hybrydowe i wersje USA Tester toyoty Intelligent Tester 2 Techstream Kodowanie kluczy takze w przypadku zgubienia Mastera. Naprawa elektroniki. Regeneracja sterownikow Air bag. Wpisywanie nr.Vin w komputer |
peter75 krosno | 2015-02-21 14:02:23 dzięki za wskazówki, dzisiaj nie dam rady - brak czasu, ale w poniedziałek będę próbowała działać. |